• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milojević poziva na oprez: Loše vreme i pojačan Radnik

Autor mondo.rs

Crveno-beli u subotu u Surdulici. Jovančić, Rodić i Gobeljić i dalje van stroja.

 Radnik Surdulica Crvena zvezda najava Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

U 23. kolu Superlige aktuelni šampion i vodeći tim na tabeli - Crvena zvezda - igraće u gostima protiv Radnika iz Surdulice.

Od 2015. godine i plasmana Surduličana u najjači rang domaćeg fudbala, ova dva tima imali su osam duela, a svaki put slavili su crveno-beli. Posebno ubedljivi bili su jesenas, kada su na svom stadionu pobedili 6:0. Pre toga, dva puta zaredom bilo je 5:0.

Subotnji duel na jugu Srbije počinje u 17 časova, uz direktan prenos na TV Arena Sport 1.

Bez obzira na dosadašnje pobede, od kojih su četiri ostvarene u Surdulici, kao i fantastičan učinak u dosadašnjem toku Superlige (20 pobeda, dva remija) trener Crvene zvezde Vladan Milojević, po svom običaju, poziva na oprez.

"Čeka nas jedno nezgodno gostovanje ekipi koja u poslednje vreme ima možda i najbolji tim. Radnik ima spoj mladosti i iskustva, a doveo je i dobra pojačanja tokom zime, pored povratnika iz inostranstva. Ima nekoliko dobrih pojedinaca u svim linijama tima, ali glavna snaga su kolektiv i disciplina. Radnik isto igra i na strani i kod kuće i za to zasluge najviše pripadaju Milanu Milanoviću, vidi se njegov trenerski pečat. Uvek je teško igrati protiv njih i biće sasvim različita utakmica od prethodnih", očekuje Milojević.

Prethodnih dana bilo je lepo vreme u Srbiji, međutim, ponovo pada kiša i temperatura je opala. I pored toga, strateg crveno-belih nada se da će teren u Surdulici biti u dobrom stanju.

"Čuli smo da će biti lošije vreme, ali se spremamo kao i za svaki meč do sada. Očekumem veliku podršku naših navijača, kao i kvalitetnu i zanimljivu, ali i tešku utakmicu. Što se terena tiče, u Surdulici su pravi domaćini i verujem da će učiniti sve kako bi teren bio u najboljem mogućem stanju. Koliko će u tome uspeti, ne treba o tome unapred toliko pričati. Mi smo spremni za svakakve uslove".

Milan Rodić, Dušan Jovančić i Marko Gobeljić i dalje su na listi povređenih igrača.

"Njihov oporavak ide u jako dobrom pravcu. Uradili su kontrolne preglede i videćemo kada će moći da uđu u 100 odsto ritma treninga. Ostalih kadrovskih problema nemamo, ali vidite i sami da vlada grip u celoj Srbiji, velike su promene temperature, Ben je imao virus i kada je tako onda mora da se miruje. Neće me iznenaditi ako se pojavi još neki igrač koji ne može da igra".

Iako crveno-bele posle Radnika očekuje "večiti derbi" (2. mart, 18.00), Milojević je naglasio da neće kalkulisati sa satavom na predstojećem gostovanju.

"Tim biram, između ostalog, i shodno profilu igrača koji odgovaraju uslovima za igru. Sa druge strane, ova nam je najbitnija utakmica i samo o njoj mislimo. I da imam igrače kojima preti suspenzija zbog kartona i oni bi igrali. Imam poverenje u sve svoje igrače i svi zaslužuju šansu".

Jedno od pitanja novinara tokom konfernecije za medije odnosilo se i na igrače koji su ove zime stigli u klub.

"Uvek imate igrače koji se brže ili teže prilagode, neću žuriti ni sa kim od novajlija. Svi oni nisu došli da budu tu šest meseci ili godinu dana, ne treba im stavljati pritisak, jer dolaskom u Zvezdu moraju da ga nose. Jako je važno da se upoznaju sa ekipom kroz treninge, da dođu do samopouzdanja i da se prikažu u najboljem svetlu na utakmicama. Svaki igrač u dresu Crvene zvezde želi da ostavi pozitivan prvi utisak, zato sam strpljiv i nema potrebe da žurimo. Nema ništa sporno kod njih što se tiče ljudskih i igračkih vrednosti, samo je potrebno vreme za adaptaciju. Sva pojačanja su dugo praćena, došli su jer su to zaslužili svojim igrama, predstavljaju budućnost Zvezde, imaju veliki potencijal i sigurno će ostaviti dubok trag", zaključio je Milojević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC