• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milorad Mažić odlazi u Kinu!

Autor mondo.rs

Zajedno sa najboljim srpskim arbitrom za mečeve kineske Superlige registrovan je i Mark Klatenburg.

 Milorad Mažić odlazi u Kinu! Izvor: MN PRESS

Najboljis srpski fudbalski sudija od ove sezone vodiće mečeve u Kini!

Milorad Mažić i Mark Klatenburg, zajedno sa trojicom vodećih kineskih arbitara Mao Ningom, Fu Ningom i Žang Leijem, registrovani su kao redovne sudije nastupajuće Superlige, koja počinje 1. marta i završava se 30. novembra.

Mediji u Kini objavili su ovu vijest sedam dana pred početak šampionata, u kom će titulu braniti Šangaj trenera Viktora Pereire, a napadati je između ostalih Guangdžou koji vodi Dragan Stojković i Peking Ženjhe na čijoj klupi se nalazi Aleksandar Stanojević.



Klatenburg (43) je u februaru 2017. objavio da napušta Premijer ligu i preselio se u Saudijsku Arabiju, gdje je preuzeo brigu o vođenju utakmica, ali i edukaciji fudbalskih sudija, a sada će znanje i iskustvo naplatiti i u Kini.

Da FIFA pre četiri godine nije ukinula starosnu granicu, Mažić bi kao 45-godišnjak ove sezone završavao internaionalnu karijeru započetu u martu 2009. godine i ispunjenu brojnim nastupima na velikim međunarodnim utakmicama.

On će i dalje imati pravo da vodi mečeve u UEFA i FIFA takmičenjima, međutim poslije vijesti koja je stigla iz Kine ostaje dilema da li se arbitar iz Vrbasa oprostio od srpske Superlige, jer je malo vjerovatno da bi u isto vrijeme mogao da sudi dva prvenstva na dva kraja planete i odazove se eventualnim pozivima da vodi mečeve Lige šampiona, Lige Evrope, kvalifikacija za EURO 2020, itd.

Mažić je ove sezone manje-više redovno vodio mečeve domaćeg šampionata, na proljećnoj premijeri u 22. kolu bio je glavni arbitar utakmice OFK Bačka - Partizan (0:3), ali potom nije određen za tekuće 23. kolo, iako su to zahtijevali iz Vojvodine i Radničkog za sinoćni derbi na "Karađorđu" (0:1).

Iz svega, možemo da zaključimo da u Kini u ovom trenutku znaju nešto više od nas u Srbiji...

Prema pravilima kineskog šampionata, klubovi imaju pravo na četiri registrovana strana fudbalera, a od srpskih igrača naredne sezone nastupaće samo Duško Tošić za Piksijev Guangdžou.

Najviše je Brazilaca, među kojima su i Aleks Tešeira, Hulk, Oskar, Alešandre Pato, Leo Baptistao, Rafael Silva, Ramireš, Renato Augusto, itd, Argentinaca je malo, ali su "zvučni": Havijer Maskerano, Ezekil Laveci i Nikolas Gaitan, tu su i trojica Belgijanaca: Musa Dembele, Maruan Felaini i Janik Karasko, od ove sezone u Kini nastupa i Marek Hamšik, a valja pomenuti Fredi Gvarina, Sedrika Bakambua, Džonatana Vijeru, Emanuela Boatenga, Erana Zahavija, Edera, Gabrijela Paletu, Gracijana Pelea, Oskara Romera, Odiona Igaloa, Sandra Vagnera, Stefana Biju, itd.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC