• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedolski uoči Zrinjskog: Tri boda, pa Borac

Autori mondo.ba Autori Fena

Široki Brijeg se nakon sutrašnjeg derbija protiv Zrinjskog okreće Kupu BiH u kojem u narednu srijedu dočekuje banjalučki Borac.

Uoči utakmice NK Široki Brijeg - HŠK Zrinjski, koja se igra u nedjelju na "Pecari" u Širokom Brijegu u 17 časova, trener "Širokog" Goce Sedolski i igrač Stipo Marković najavili su hercegovački derbi a, kako su istaknuli, imperativ će biti borba za pobjedu i lov dobre pozicije na prvenstvenoj tabeli.

"Ono što smo odigrali tamo, pokazali smo da se možemo nositi sa svakom ekipom. Igrači su spremni, svi su dobili šansu, lično sam zadovoljan sa njima. Ne bih izdvojio nikoga, mi smo dobar kolektiv i na pripremama se vidjelo da možemo igrati sa svakom ekipom", rekao je Sedolski na pres konferenciji u Širokom Brijegu.

Kad su u pitanju povrede igrača, Sedolski tvrdi da je na pripremama velik broj igrača pokazao spremnost.

"Povrijedio nam se i Matić, a Marića neće biti zbog žutih kartona, ali to neće biti problem s obzirom na to da su svi spremni".

Na pitanje o najavama iz Zrinjskog da će doći na "Pecaru" po bodove, Sedolski je rekao da će se Široki baviti sam sobom.

"Oni su blizu Sarajevu po bodovnoj strani, mi imamo svoje ciljeve i nas ne zanima Zrinjski. Drago mi je da najavljuju tri boda, ali to ćemo vidjeti sutra", rekao je Sedolski.

Sedolski je ponovio da će Široki biti spremam za sutrašnji derbi te da se neće baviti odlascima i povredama igrača Zrinjskog, a nakon sutrašnjeg derbija, kako je rekao, okrenuće se Kupu u kojem u narednu srijedu dočekuje banjalučki Borac.

"Napokon smo dočekali početak drugog dijela sezone i hercegovački derbi. Prošli smo pripreme i možemo biti zadovoljni i sutra pokušati osvojiti tri boda", smatra Stipo Marković.

PREMIJER LIGA BIH - 20. KOLO:

Mladost - GOŠK (14.30)
Krupa - Zvijezda 09
Tuzla siti - Sarajevo
Čelik - Sloboda (17.30)

u nedjelju

Radnik - Željezničar (14.30)
Široki Brijeg - Zrinjski (17.00)

TABELA: Sarajevo 43, Zrinjski 38, Široki Brijeg 30, Željezničar 28, Sloboda 28, Mladost 26, Radnik 22, Zvijezda 09 21, Čelik 21, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 15.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tesko

Stanje je tesko Nemanja Janičić nema pravo nastupa u prvom meču a Lekanić, i Ziljkić nemaju uopšte pravo nastupa. Provešćemo se ko bosi po trnju. Nakteži mogući rival za nas. A ne zaboravimo da je Sloga pikirala da napadne prvenstvo. Udjemo li u negativnu atmosferu nakon ispadanja iz Kupa izgubicemo i prvenstvo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC