Prikazani snimci iz noći kad je ubijen Milovаnović

Autor:

Snimci različitih video nadzora iz noći kada je ubijen Bojan Milovanović (29) iz Kozarske Dubice pušteni su danas u Okružnom sudu Banjaluka.

1
A- A A+
ubistvo, trotoar, mjesto zločina Foto: Mondo/Željko Svitlica

Tužilac Saša Labotić prikazao je cijelu hronologiju boravka Milovanovića sa društvom u banjalučkoj pekari "Marčelo", kao i druge snimke, a tišinu u sudnici tokom njihovog prikazivanja, prekidali su samo jecaji Bojanove majke Slavice Milovanović, koja je šapatom ponavljala "dušo majkina".

Milovanović je ubijen 18. oktobra prošle godine u Banjaluci, a usmrćen je ubodom šrafcigerom u lijevu sljepoočnicu.

Za ovo ubistvo optužen je Goran Bilčar (27), a za krivično djelo učestvovanje u tuči sudi se i optuženima Marku Mihailoviću (27) iz Banjaluke, te Đorđu Borovčaninu (25) i Đorđu Đenadiji (21) iz Kozarske Dubice.

Osim polusatnog snimka boravka Milovanovića sa društvom, kao i suparničke grupe, u banjalučkoj pekari "Marčelo", a što je prethodilo kasnijoj tuči i ubistvu, prikazani su i snimci dolaska automobila pred pekaru, udaljavanje od ovog mjesta, kasniji povratak i drugo.

Međutim, nije prikazana tuča dvije grupe, kao ni samo ubistvo, a što se odigralo par stotina metara dalje od pekare, u parku Kupustište. Kobni događaj nije ni zabilježen jer nadzorna kamera na kući u banjalučkoj ulici Nikole Pašića, a koja je pokrivala ovu lokaciju, te večeri nije radila.

To je danas obrazložio svjedok Jadranko Filipović, vlasnik spomenute kuće, koji je objasnio da je na kući bilo šest kamera, od kojih su dvije snimale ulicu u kojoj se desio kritični događaj. Prezicirao je da jedna od njih, zbog smetnji koje su od ranije postojale, nije radila.

B.S.

Ostale vijesti