• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Modrić uzalud vukao Mesija, 0:3 u Madridu!

Autor mondo.rs

Čudno, ali Real nije fudbalski nadigran u "El klasiku", iako je ubedljivo poražen. Tačnije, nije bio nadigran do ulaska Bejla u igru. Barsa u subotu pred istorijskom prilikom...

U revanšu polufinala Kupa kralja pred 80.000 ljudi na tribinama "Santijago Bernabeua":

Real Madrid - Barselona 0:3 (0:0).

"Kraljevići" su 6. februara na "Kamp nou" stadionu poveli u 6. minutu golom Lukasa Vaskeza i bili blizu drugog pogotka, u čemu nisu uspeli, pa ih je Malkom kaznio u 57. minutu i ponudio saigračima bolji rezultat pred revanš ove srede uveče u prestonici.

Real je večeras imao 14 šuteva na gol, u odnosu na četiri pokušaja Barselone, koja je bila precizna kada je bilo najpotrebnije.

Ispostavilo se posle novih 90 minuta da je i naredna tri gola postigla "Blaugrana", od čega dva Luis Suarez, za ukupnih 1:4 za šampiona pred novi "El klasiko" zakazan već za subotu, 2. mart u 20.45.

Ovog puta u Primeri, u kojoj Barselona ima devet bodova više od trećeplasiranog Reala.

Ukoliko bi momci trenera Ernestea Valverdea ponovo pobedili na stadionu najvećeg rivala, prvi put u istoriji ovog rivaliteta klubovi bi bili poravnati u međusobnom skoru - i u La Ligi: 72-34-72 i ukupno: 95-51-95.



Semafor

0:1 - Suarez 50

0:2 - Varan ag 69

0:3 - Suarez pen 73

Do tada, ekipa trenera Santijaga Solarija moraće da razmisli kako je doživela novi rezultatski debakl pred svojim navijačima, a da fudbalski nije nadigrana - bar ne do ulaska Gareta Bejla u igru umesto neumornog Lukasa Vaskeza. Osetio je Solari tada, u 68. minutu, da je njegovoj jedanaestorki potrebno osveženje u sveopštoj inicijativi prema golu Mark-Andrea ter Štegena, međutim ispostavilo se da je u prvoj akciji posle ulaska Velšanina na teren "sevnula" kontra Barselone koju je "završio" Rafael Varan nespretnom intervencijom pred Kejlorom Navasom i bolnim autogolom za 0:2.

Igra i samopouzdanje ekipe Reala, delom i zbog toga što je Bejlova "nonšalancija" prethodila Varanovoj nespretnosti, raspali su se na sitne komade, posle čega se samo čekao treći gol gostiju, a stigao je posle pomalo bizarnog faula Luke Modrića nad raspoloženim Mesijem, zbog čega je Hoze Sančez bez razmišljanja pokazao na belu tačku.

Mesi je dopustio Suarezu da preuzme odgovornost, a ovaj "panenkom" poentirao za konačnih 0:3, iako je pri rezultatu 0:0 Real Madrid propustio nekoliko odličnih šansi, pre svih "mali" Vinisijus Žunior, koji je večeras odigrao * pazite ovo * 100. zvaničnu utakmicu u karijeri, a i dalje ima 18 godina.


Real Madrid: Navas - Karvahal, Varan, Ramos, Regilon - Modrić, Kasemiro (75. Valverde), Kros - Vaskez (68. Bejl), Benzema, Vinisijus (81. Asensio).

Barselona: Ter Štegen - Semedo, Pike, Langle, Alba - Roberto, Buskets (86. Artur), Rakitić - Mesi, Suarez (78. Vidal), Dembele (75. Kutinjo).

Vinisijusov prodor u kazneni prostor Barselone završen je čistim prekršajem za jedanaesterac u prvom poluvremenu, ali je Sančez tada ostao "nem", štaviše - nije ni zatražio VAR asistenciju. Brazilski "vunderkind" se potom ušetao driblinzima do peterca Barselone, "lažnjakom" poslao Đerara Pikea "u Japan", ali vrhom kopačke nije uspeo da savlada Ter Štegena.

Ono što jeste uspeo je da trenera Solarija ubedi kako je potrebna ofanzivna izmena, a kada se ona dogodila - sve se promenilo u nekoliko minuta...

Real se nije plasirao u finale otkako je 2014. godine osvojio poslednji trofej Kupa upravo protiv Barselone i to posle nezaboravnog sprinta Bejla na "Mestalji", koji je istrčao van terena da bi prošao pored Marka Bartre i potom postigao pogodak za veliko slavlje Madriđana
.

Posle te večeri u Valensiji, Barselona se svaki put u narednih pet godina plasirala u finale Kupa kralja i izgubila jedno.

Rezultati polufinala:

prve utakmice

Barselona - Real Madrid 1:1 (0:1)
/Malkom 57 - Vaskez 6/

Betis - Valensija 2:2 (1:2)
/Loren 45, Hoakin 54 - Čerišev 70, Gameiro 90+2/

druge utakmice

Real Madrid - Barselona 0:3 (0:0)
/Suarez 50, pen 73, Varan ag 69/

Valensija - Betis (četvrtak, 21.00)

Finale će biti odigrano 25. maja na stadionu Betisa, "Benito Viljamarin".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC