• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nalić: Tri boda, za nastavak sezone bez stresa

Autori mondo.ba Autori Fena

Utakmica 21. kola Premijer lige BiH između GOŠK-a i tuzlanske Slobode biće duel dvije najneefikasnije ekipe, ali i sudar najbolje odbrane, kakvu ima Sloboda, protiv najlošije, GOŠK-ove.

Naime, Tuzlaci su do sada protivničke mreže zatresli svega 14 puta, GOŠK je uspješniji za jedan gol, ali odbrana ekipe Zlatana Nalića primila je najmanje golova, svega 15 u odnosu na 29 primljenih golova Gabeljana.

Očekuje se "tvrda" utakmica, s obostranim nadama u osvajanje tri boda.

"GOŠK je jedna vrlo respektabilna ekipa koja može pobijediti svaku ekipu u ligi. Njihov položaj na tabeli daje jako varljivu sliku njihovog stvarnog kvaliteta. Očekujem tešku utakmicu u kojoj će naš protivnik uraditi sve kako da je riješi u svoju korist. Pobjeda bi im značila hvatanje kontakta sa ostalim klubovima u borbi za opstanak u društvu najboljih", kaže trener Slobode Zlatan Nalić.

Dodaje da je utakmica od strateške važnosti, a iz perspektive Slobode još je važnija njegovom timu.

"Eventualnom pobjedom bili bismo vrlo blizu ostvarenja našeg primarnog cilja, tj. opstanka već sada. To bi nam dalo potreban mir i nastavak prvenstva bez neželjenih stresova", smatra trener "crveno-crnih".

Svjestan je svega šta njegovu ekipu čeka u Gabeli i najavljuje da će njegovi igrači ući u utakmicu s istim imperativom kao i za sve susrete do sada i od sada.

"Bez obzira na jačinu protivnika, igraćemo za tri boda, pa dokle 'dobacimo'. Obećavamo našim simpatizerima kao i do sada 'rovovsku borbu' za bodove koji su nam prijeko potrebni", rekao je Nalić.

Svi igrači su na raspolaganju, kaže Nalić, a na klupi će biti i nekoliko igrača s manjom minutažom za koje trener kaže da zna da strpljivo čekaju svoju šansu i "spremni su ući u igru sa enormnom snagom, voljom i energijom u bilo koju utakmicu i igrati vrlo važnu ulogu u timu".

"Zukić, Pršeš, Livančić, Salihović, Ćivić i Muminović su paralelni prvotimci, koje smo mnogo koristili i u prethodnoj polusezoni. I oni su mnogo zaslužni za bodovni saldo kojim trenutno raspolažemo. To su igrači koji su željni lopte i pitanje je dana kada će doći njihov period i kada će dobiti svojih 90 minuta", zaključio je Nalić.

Sloboda će put Hercegovine krenuti sutra, dok se utakmica GOŠK - Sloboda igra u nedjelju od 15 sati.

PREMIJER LIGA BIH - 21. KOLO:

u subotu

Sarajevo - Krupa 15.00
Tuzla siti - Čelik
Zvijezda 09 - Široki Brijeg

u nedjelju

GOŠK - Sloboda 15.00
Zrinjski - Radnik
Željezničar - Mladost 18.00

TABELA: Sarajevo 46, Zrinjski 39, Široki Brijeg 31, Mladost 29, Željezničar 28, Sloboda 28, Radnik 25, Čelik 24, Zvijezda 09 22, Tuzla siti 20, GOŠK 18, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC