• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žensko srce u šinjelu" u Banjaluci i Gradišci

Autor mondo.ba

Zbog velikog interesovanja publike 14. i 15. marta organizuje se izvođenje predstave "Žensko srce u šinjelu" u Narodnom pozorištu Republike Srpske i Gradskom pozorištu Gradiška.

 "Žensko srce u šinjelu" u Banjaluci i Gradišci  Izvor: Siniša Stanić/MONDO
Izvor: Siniša Stanić/MONDO

Predstava govori o životima tri najveće srpske heroine - Milunki Savić, najodlikovanijoj ženi u istoriji ratovanja, Flori Sends, jedinoj Britanki sa činom kapetana u srpskoj vojsci i najznačajnijoj slikarki sa početka 20. vijeka Nadeždi Petrović koja je napustila lagodan život Pariza i vratila se u Srbiju da pomogne svom narodu u Prvom svjetskom ratu.

O aktuelnosti predstave najbolje govori podatak da je u proteklom periodu organizovan veliki broj manifestacija koje obilježavaju 100 godina od potpisivanja primirja u Prvom svjetskom ratu.

Predstava ima veliki istorijski i edukativni značaj, a od strane kritike je proglašena za jednu od najboljih predstava na temu Prvog svjetskog rata koje su napravljene u poslednjih deset godina. Ono što posebno treba istaći da u predstavi ima i elemenata komedije koji su savršeno uklopljeni u duh Srbije početkom 20. vijeka.

U predstavi glume poznate pozorišne i filmske glumice iz Beograda Nina Grahovac, Јovana Petronijević i Vesna Paštrović a režiser predstave je legendarna jugoslovenska i srpska glumica Mirjana Karanović.

Ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti u Narodnom pozorištu Republike Srpske i Gradskom pozorištu Gradiška.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop