• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojković: Žao mi je što su greške uvek protiv nas

Autor mondo.rs

"Mnogo se piše o spornim situacijama, koškanju, prekidima igre. Sve je to uticalo na krajni rezultat, ali mi nikada nismo fokus posle utakmica stavljali na sudijske odluke", rekao je treći kapiten crveno-belih, Filip Stojković.

 Filip Stojković: Žao mi je što su greške uvek protiv nas Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Treći kapiten fudbalera Crvene zvezde, posle Nenada Milijaša i Vujadina Savića, rekao je dan posle derbija da je najvažnije za saigrače i njega da zaborave na sve što se dogodilo u subotu uveče pred 38.000 ljudi i fokusiraju se na sopstvene greške.

Ipak, borbeni bek nije propustio priliku da između redova istakne ulogu glavnog sudije, Danila Grujića, u stvaranju naelektrisane atmosfere na terenu uz konstataciju "da mu je žao što se sporne sudijske odluke uvek donose na štetu njegovog tima".

"Derbi je utakmica puna emocija i strasti, svi su napeti na terenu, ali uvek samo igra treba da bude ono što odlučuje pobednika. Mnogo se piše o spornim situacijama, koškanju, prekidima igre. Sve je to uticalo na krajni rezultat, ali mi nikada nismo fokus posle utakmica stavljali na sudijske odluke", rekao je Stojković u izjavi objavljenoj na zvaničnom portalu kluba.

Izvor: MN PRESS



"Slegli su se utisci, danas hladne glave možemo da vidimo koje greške su bile do nas i da radimo kako bismo ih ispravili, jer na druge stvari na terenu ne možemo da utičemo", dodao je, a potom i prokomentarisao dve - kod gola za 0:1, koji je priznat, odnosno za 1:0, koji nije.

"Dešavale su se čudne stvari kod njihovog gola, bio sam najbliži toj lopti i, kao što se pokazalo kasnije na snimku, video da je pogodak neregularan. Sigurno bi meč išao drugačijim tokom da Benov gol nije poništen, ali sada ne možemo ništa da promenimo".



Crveno-beli postigli su pogodak za vođstvo, koji sudijski tim Danila Grujića nije priznao jer je pre toga pomoćnik signalizirao ofsajd poziciju, ali se ispostavilo da nije postojala. Drugim rečima, akcija u kojoj je El Fardu Ben savladao Vladimira Stojkovića morala je da bude nastavljena.

Vremenom, akumulacija nervoze na terenu dovela je gotovo do fizičkog obračuna između fudbalera i trenera dva tima, na usporenim snimcima moglo je da se primeti i da članovi stručnih štabova, računajući i trenera crno-belih Zorana Mirkovića, nisu doprinosili da se situacija smiri.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović



Na sve je uticala i slaba Grujićeva arbitraža, koji nijednog trenutka nije imao kontrolu nad utakmicom.

"Pred kraj utakmice su strasti već uzavrele, pa je tako sudija propustio da sankcioniše crvenim kartonom udarac laktom koji sam dobio od Nikolića. Žao mi je što se sporne sudijske odluke uvek donose na našu štetu, ali se ne krijemo iza njih i najvažnije je da suvereno držimo prvo mesto".

Posle svega, Stojkoviću je drago što je jubilarna, 50. utakmica bez poraza u Superligi upisana upravo u meču sa najvećim rivalom.

"To je najlepše posle ove utakmice. Pokazali smo mnogo puta snagu ovog tima. Impresivno je da ne znamo za poraz u našem šampionatu od 2017. godine. Naša generacija oborila je nekoliko rekorda, verujem da ćemo to uraditi i sada i imati najduži pobedonosni niz. Mogu da budem ponosan na svoj tim. Želimo da ostanemo zapamćeni u istoriji", zaključio je Stojković.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa derbija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC