• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bata" Mirković: Da gledam kako razvlače moje igrače?

Autor mondo.rs

Trener Partizana govorio o incidentu na 159. "vječitom derbiju" u kojem je i sam učestvovao. Mirković se izvinio, ali je primijetio i da je jedini to učinio.

 Bata Mirković - Uletio sam u teren da spriječim tuču Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

I danas, kada je pred nama naredno kolo i novi derbi u srpskom fudbalu između Partizana i Radničkog iz Niša, priča se o minulom 159. "vječitom derbiju" i incidentima koji su se dogodili tokom posljednjeg okršaja Crvene zvezde i Partizana.

U jednom je učestvovao i trener "parnog valjka" Zoran Mirković, a kamere su zabilježile kako u jednom pomenutu temperamentni šef stručnog štaba crno-bijelih lupio po glavi pomoćnog trenera domaće ekipe Milana Kosanovića.

 Mirković je o ovom incidentu govorio za "Sportski žurnal".

"Zašto sam se našao tu?! Zar je trebalo da sa klupe gledam kako desetorica sa terena i još više njih sa Zvezdine klupe razvlače dvojicu mojih igrača - Nikolića i Uroševića?", pitanjem je uzvratio trener Partizana, a zatim je dodao:

"Naravno da sam utrčao, ali ne da bih bilo koga udario, nego da bih zaustavio incidente. Simptomatično je da sam ja označen kao neko ko je nekoga udario. Nije isto razdvajanje i udaranje. Odgurnuo sam u želji da razdvojim. I mene su gurali u toj gužvi, možda me je neko i udario. Ja nisam uletio da bih se tukao. A šta bi se desilo sa tom dvojicom mojih igrača da nisam pritrčao? Otišao sam tamo da bih spriječio gužvu, tuču, na kraju krajeva da bi se taj derbi priveo kraju."

Zoran Mirković je odmah poslije utakmice priznao da je pretjerao i izvinio se, ali mu je krivo što je u postupku smirivanja strasti ostao usamljen.

"Naravno da sam pružio ruku i Kosanoviću... Odigrao sam 18 derbija. Još dva vodio kao trener. Nijednom nisam izašao sa terena, a da se nisam pozdravio sa svim akterima. Svakog mogu da pogledam u oči. Bio sam ljut, imao sam razloge za to, ali sam vruće glave, na konferenciji za medije, rekao da se izvinjavam svima. Ostao sam na žalost usamljen", podvukao je trener Partizana.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC