• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milosavljević o suspenziji - Kazna je previsoka!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Trener RK Lokomotiva Žikica Milosavljević suspendovan na 14 mjeseci zbog napada na delegata na meču Goražde - Lokomotiva. Zbog propusta na koje se žalio, kažnjeni delegat i službena lica, a meč će biti ponovljen.

 Trener RK Lokomotiva Žikica Milosavljević suspendovan an 14 mjeseci - Kazna je previsoka Izvor: MN PRESS

Duel Goražda i Lokomotive u 14. Kolu PLBIH izazvao je mnogo bure u rukometnoj javnosti u BIH  zbog dramatične završnice u kojoj su domaći rukometaši slavili 24:23 pogotkom poslije isteka vremena.

Meč je zvanično završen ovim rezultatom, ali je RK Lokomotiva odmah uložio žalbu na ovakav ishod i priložio video dokaze da su mjerilac vremena, zapisnički sto i delegat pogriješili i uticali na rezultat.

Njihova žalba je uvažena i komesar takmičenja PLBIH Zdenko Alpeza poništio je utakmicu i naložio ponovno odigravanje u roku od 15 dana, jer je utvrđeno da je gol postignut 7,81 sekundu nakon isteka regularnih 60 minuta.

Zbog navedenih propusta i dešavanja poslije završetka meča RK Goražde kažnjeno je sa tri utakmice na neutralnom terenu i novčanom kaznom u iznosu od 500 KM, a kažnjena su i službena lica.

Delegat Damir Gadžo kažnjen je brisanjem sa liste delegata za ovu sezonu,  a mjerilac vremena Elvir Bijedić kažnjen je sa šest mjeseci zabrane obavljanja ove funkcije, dok je zapisničar Semir Mirvić kažnjen sa zabranom obavljanja dužnosti na tri mjeseca.

Osim njih kažnjen je i trener Lokomotive Žikica Milosavljević koji je tokom utakmice i poslije nje, a zatim i u razgovoru za MONDO ukazivao na navedene greške službenih lica.

Proslavljeni jugoslovenski rukometaš zbog, kako je navedeno u izvještaju, "udaranja delegata“ kažnjen je sa 14 mjeseci zabrane obavljanja svih dužnosti u rukometu.

Milosavljević u razgovoru za naš portal kaže da je kazna previsoka i negira da je uradio delegata Damir Gadžu.

"Udaranje je jedno, a guranje drugo. Vidjeli smo o kakvom događaju je riječ i kakav je epilog bio na kraju, da je bilo neregularnosti. Bio je to čist revolt, guranje da bih se obratio delegatu, koje je protumačeno kao guranje i kazna za to je 14 mjeseci. Mislim da je kazna prevelika, iako je ona prema pravilniku koji je na snazi bila neminovna. Komesar je izrekao kaznu po pravilniku i ona je izuzetno velika, niko nije očekivao takvu kaznu. Ali da je prevelika, prevelika je. Prvo bih se ogradio, nije bilo riječi o udaranju već o guranju da bih mu se obratio poslije neregularnosti", rekao je Milosavljević za MONDO.

On je dodao da se zbog svog neprimjerenog ponašanja odmah poslije utakmice izvinio delegatu.

"Ja sam se izvinio za svoje ponašanje pred službenim licima u službenim prostorijama gdje se vodio zapisnik. Pružio sam ruku delegatu Gadži pred svima, on je prihvatio moje izvinjenje, da bi poslije svega napisao prijavu. Poslije svega, kada je epilog ovakav kakav jeste, znači da je moja reakcija bila opravdana. Reagovao sam na nepravilnost, koja je na kraju kažnjena, ali sam na kraju kažnjen i ja. Moja reakcija jeste bila neprimjerena, taj kontakt ili guranje, okrakterisan je kao udaranje i kažnjen sam sa 14 mjeseci", rekao je Milosavljević i najavio žalbu.

"Postoji rok od osam dana za žalbu, mi ćemo naravno uložiti žalbu, jer imamo ideju o daljoj saradnji sa Lokomotivom. Vidjećemo da li postoji mopgućnost da se ublaži kazna“.

On je istakao da je besmislena pričati o tome da li se kaje, pogotovo nakon što je odlukom takmičarske komisije utvrđeno da su njegove tvrdnje da je Lokomotiva oštećena i zvanično potvrđene.

"Nemam šta da se kajem, jer sam reagovao zato što je moja ekipa oštećena. Možda je to bilo neprimjereno i nesportski, ali se ispostavilo da sam apsolutno bio u pravu. Ali priznajem da sam reagovao nesportski. Bio sam revoltiran krađom i nepofesionalnim vršenjem dužnosti delegata. Na kraju se ispostavilo da sam reagovao opravdano. Oni su kažnjeni sa tri utakmice, kažnjen je delegat, mjerilac vremena, zapisničar, dakle svi akteri, uključujući i mene, to dovoljno govori o tome da li je moja reakcija opravdana“.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, međutim, ne bježi od odgovornosti i smatra da nijedan trener i sportski radnik ne smiju da se nedolično ponašaju, čak i kada se bore za pravdu.

"To ponašanje nije sportski i ne bi trebalo da se viđa od osobe i ličnosti kao što sam ja. Sa tim se apsolutno slažem. Ali ipak mislim da je kazna malo previsoka. Kažnjavamo svako nesportsko ponašanje, pa i ovo moje naravno treba da bude sankcionisano. Ne možemo da dozvolimo da svako ko vidi nepravdu, ili misli da vidi nepravdu nasrne na delegata i traži pravdu, to je nedopustivo. Slažem se da treba da se izrekne neka kaznena mjera, ali nadao sam se nekoj opomeni, pogotovo s obzirom na činjenicu da ove sezone imam samo jedan žuti karton, a toliko sam čini mi se imao i prošle godine. To govori o načinu mog vođenja utakmice. Ne bavim se takvim stvarima, ali kada sam revoltiran želim samo da pravda izađe na vidjelo. Tako da smatram da je kazna previsoka“, zaključio je Milosavljević.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sarkozić

Tipično za naše prostore kad je nesportska rabota u pitanju...daj da ne bude samo jedna strana kriva, nego da se podjele kazne ...pa da ovi montirani ljudi sa zapisničkog stola nisu ovo uradili, zar bi Žikica uopšte pravio ikakve scene sa njima....dakle zašto kazniti Žikicu čestitog čovjeka i trenera, velikog i pravog sportsmena....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC