• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo prave jeftine telefone: Kakvi su, šta nude FOTO

Autori mondo.rs Autori Jovana Josipović

Najjeftiniji Xperia telefon mešavina je kompromisa i dobrih odluka, a na tržištu će se izdvajati velikom baterijom i dobrim ekranom, kao i kvalitetom izrade i dizajnom.

 Ponovo prave jeftine telefone: Kakvi su, šta nude FOTO Izvor: MONDO portal / Sony

U odnosu na premijum model Xperia 1 i srednju klasu Xperia 10 i Xperia 10 Plus, novi “budžetski“ model, namenjen najnižem tržišnom segmentu, Xperia L3, zadržala je prethodni način imenovanja, ali i preuzela najveći deo dizajna. Sony Xperia L3 je i najkompaktniji model, čiji ekran je i dalje velik za klasu, kojoj pripada.

Kompanija Sony dodala je Xperia L3 model u svoj portfolio, kako sama kaže, “korisnicima, koji žele da zabavi dodaju novi, lepši nivo“.

Xperia L3 ima elegantan ekran u razmeri 18:9, koji je zaostavština prethodnih generacija i u tome ovaj model ne prati nove Xperia-e, koje imaju 21:9 ekran. Za ovu klasu velik 5.7-inčni HD+ ekran omogućava da vidite jasne detalje uz dobru osvetljenost u svim uslovima osvetljenja, zahvaljujući IPS LCD matrici nove generacije. Xperia L3 ima završnu obradu visokog sjaja, a pored toga ovaj telefon je stvoren da traje, jer ga Gorilla Glass 5 staklo dodatno štiti od slučajnih oštećenja.

Ekran ima 303 ppi i oko njega su vrlo velike ivice, što je još jedan ustupak radi što bolje cene ovog modela.

Xperia L3 je prvi proizvod u “ulaznoj“ Xperia L seriji, koji ima dvostruku kameru, sačinjenu od sočiva rezolucije 13 MPx i drugog rezolucije 2 MPx, sa kojom imate mogućnost da pravite kreativne fotografije sa Bokeh efektom. Glavna kamera, od 13 MPx, ima optiku f/2.2, piksel od 1.12 mikrona, širokougaona je i podržava PDAF fokusiranje sa bržim zaključavanjem fokusa.

Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Xperia L3 ima i 8 MPx prednju kameru (f/2.2, 1.12 mikrona piksel, širokougaona), sa novim Portret selfie načinom rada, koji automatski, ukoliko je to potrebno, uključuje niz efekata za ulepšavanje, a to su Soft skin, Skin brightness, Sharp face i Bokeh efekt, koji zamagljuje pozadinu dajući vašoj selfi fotografiji onaj “wow“ faktor. Zanimljivo je i to da Xperia L3, takođe ima i prednje svetlo, koje vam omogućava da napravite jasniji selfi čak i u mraku.

Baterija je, ako posmatramo Xperia 1 i Xperia X10 liniju, neobično velikog kapaciteta - 3.300 mAh. Sony Xperia prilagođeno punjenje (Adaptive Charging) nadzire telefon tokom punjenja i tako osigurava da baterija ne bude preopterećena, što joj osigurava duži vek trajanja. Osim toga, Xperia L3 je kompatibilna sa USB Power Delivery punjenjem, što znači da možete puniti telefon samo nekoliko minuta, a dobiti potom sate korišćenja uređaja. Sony je i u ovaj model

Telefon pokreće MediaTek Helio P22 (MT6762) procesor, uz 3 GB RAM i 32 GB memorije, koja je proširiva microSD karticama kapaciteta do 512 GB. Za povezivanje na raspolaganju su vam: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth v5.0, GPS, LTE, USB 2.0 preko Type-C interfejsa.

Ovaj Sony telefon kod nas će nuditi i FM radio prijemnik.

MWC 2019 – Sony Xperia Event Highlights
Izvor: Sony Xperia

I na kraju, ne znam zašto je Sony ovo uradio, da nekako uprska sve dobro što je napravio, ali Xperia L3 stiže s Androidom 8.0 Oreo, koji će u nekom trenutku biti nadograđen na Android 9.0 Pie. Za kraj je ostalo samo još da vam kažemo da će Xperia L3 na tržište stići u tri boje: srebrnoj, crnoj i zlatnoj, a biće dostupna u Single SIM i Dual SIM verzijama.

Cena telefona nije zvanično najavljena, ali strani IT mediji spekulišu da bi ona trebalo da bude oko 200 evra. Ukoliko to bude tačno - Sony ima čemu da se nada u najnižoj klasi ponovo!

Pratite sve MWC vesti na našem već formiranom tagu MWC19, a na društvenim mrežama pronađite naše izveštaje pod oznakom #MobITMWC19.

Take a tour around the booth with Sony Mobile at MWC 2019
Izvor: Sony Xperia

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS