• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nalić za MONDO: Da Želji naplatimo Zenicu i Gabelu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Slobode Zlatan Nalić očekuje zanimljivu utakmicu u subotu protiv Željezničara (15.00) i poručuje da Tuzlaci idu na pobjedu. "Cilj su tri boda, pa makar i 'popularnim' rezultatom 1:0", kaže Nalić.

 Zlatan Nalić za MONDO o Sloboda - Željezničar Izvor: MONDO

Jedan od derbija 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, barem po tradiciji i renomeu klubova biće odigran na "Tušnju" između Slobode i Željezničara. 

Posljednji put "plavi" su u prvenstvenoj utakmici slavili u Tuzli prije tri godine, a da će tradicija biti nastavljena nada se i šef struke crveno-crnih Zlatan Nalić.

"Utakmice između Slobode i Želje su jako atraktivne bez obzira gdje se igraju i bez obzira na trenutno stanje na tabeli. Tešo mi je reć šta očekujem, ali odlično znam na šta idemo. Cilj nam je kao i svakoj drugoj utakmici i prije, kao i poslije, a to su tri boda! Pa makar to bilo i sa onim Slobodinim 'popularnim' rezultatom od 1:0", rekao je Nalić za naš portal.

Jedna od najvećih prepreka za pobjedu Tuzlaka je i povratak Amara Osima na klupu sarajevskog kluba...

"Poznajem Amara odlično! Znam koliko je vješt trener i koliko je važan za Želju u svakom pogledu. Igrali smo jednu prijateljsku utakmicu u Međugorju na pripremama prije mjesec dana gdje je odnos snaga na terenu bio dosta ujednačen, ali takmičarske utakmice su nešto sasvim drugo".

Sloboda je u proljećnom dijelu sezone upisala poraz u Zenici od Čelika, a potom remizirala u Gabeli protiv GOŠK-a (0:0). U slučaju trijumfa nad ekipom sa Grbavice "otvorila" bi se i mogućnost za plasman u međunarodna takmičenja.

"Želja nam je odigrati dobru utakmicu i obradovati naše navijače na 'Tušnju'. Međutim to i bodovno otvara jedan drugi front gdje bi u tom slučaju mogli biti konkurentni za gornji dio tabele koji matematički može da nas plasira kao eventualne kandidate za evropska takmičenja. Teško mi je reći koliko bi to bilo realno u ovom trenutku pod ovakvim skromnim okolnostima koje prate Slobodu. Bukvalno prevazilazimo sami sebe u svakoj utakmici".

Nalić je istakao da je u prethodnom kolu trebao da bude "ovjeren" opstanak u šampionatu BiH, ali da je i Sloboda vrlo blizu tog primarnog cilja.

"Da smo pobijedili u Gabeli imali bi 13 bodova razlike u odnosu na GOŠK i to bi po mojoj procijeni značilo i zvaničan opstanak u Premijer ligi što je bio prvobitni cilj. Ostali smo na 'plus 10' i tvrdim da smo vrlo blizu ostvarenju tog prvog cilja. Međutim, ukaže li se prilika za Evropu budite sigurni da moji igrači neće moći da odole tom izazovu. Imaju oni jos jednu brzinu za koju još i ne znaju da imaju", podvukao je strateg Slobode.

Prema njegovim riječima, Sloboda je u prve dvije utakmice odigrala odlično osim prvih 25 minuta utakmice na zeničkom "Bilinom polju", pa je izrazio nadu da će ceh za promašaje protiv Čelika i GOŠK-a biti uspostavljen klubu sa "Grbavice".

"Imali smo nesreću da nas je Čelik u tih 25 minuta kaznio sa dva postignuta gola. Poslije toga smo bili mnogo bolja ekipa na terenu sa mnogo šansi, ali samo jedan postignut pogodak ovog puta nije bio dovoljan ni za jedan bod iako smo ga zaista zaslužili. U Gabeli su mnogi veliki timovi pali ali smo mi uspjeli da remiziramo na terenu koji je za mnoge neosvojiva tvrđava. I protiv GOŠK-a je pobjeda po prikazanoj igri bila vrlo realan rezultat. Nadam se da će protiv Želje doći sve na 'naplatu'", zaključio je Nalić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC