• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel: Hoćemo "fajt" u Vogošći

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Velikan iz Gospodske u duelu 17. kola Premijer lige BiH u Vogošći želi produžiti niz bez poraza...Taj zadatak će biti mnogo lakši, pošto će uz tim biti i "Lešinari".

 Borac m:tel: Hoćemo "fajt" u Vogošći Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Borac m:tel će u martu odigrati devet utakmica, a dvije je već riješio u svoju korist!

Banjalučani su u dvorani Borik protiv Goražda upisali šestu vezanu pobjedu u Premijer ligi, dok su u polufinalu Kupa BiH takođe bili uspješni. Crveno-plavi su kao gosti bili bolji od Bosne u Visokom.

A, prvi od sedam narednih duela u tekućem mjesecu igra se sutra u Vogošći. Tima kojeg su izabranici Mirka Mikića već tri puta savladali ove sezone u isto toliko mečeva.

Trener Borca u zgusnutom rasporedu ne vidi problem, naprotiv. To više voli nego da ekipa ima sedam dana da pripremi meč.

"Nekako više volim da igramo srijeda-subota. Iskustvo mi govori da smo u tim situacijama ozbiljniji, da igramo bolje i agresivnije. Moram da istaknem i odličan posao našeg kondicionog trenera Nenada Rađevića koji je sjajno spremio ekipu tokom priprema i još uvijek se ne osjeti umor na igračima. U suštini, svi imaju nešto gušći raspored nego inače", rekao je Mikić u prepunoj sali, kako trofejima tako i okupljenim novinarima koje je zanimalo i mišljenje mladog stručnjaka o predstojećem duelu u četvrtfinalu EHF Čelendž kupa sa ekipom Bukurešta u narednu subotu, 16. marta.

"O Evropi ne razmišljam i trudim se da igračima ne dozvolim da misle o Bukureštu. Mada, nema se ni vremena da se razmišlja o njima, sada je fokus na Vogošći".

Sutrašnjem protivniku, koji je uvijek opasan..

"Igrali smo dosta utakmica sa njima i imamo dobar skor. U određenom su padu forme, ali kako se bude približavao plej-of oni će biti mnogo bolji. Problem im predstavlja i to što su promijenili trenera pred kraj prvog dijela sezone. Došao je iskusni Kasim Kamenica koji je naslijedio kompletan roster, a da se on pita vjerovatno bi imao drugačije želje. Sada su na polusezoni ostali bez nekoliko igrača, dok su doveli i par pojačanja. Oni su uvijek opasni, pogotovo u Vogšći i sigurno nam neće biti lako", istakao je Mirko Mikić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Milan Dakić dijeli mišjenje svog "šefa" da sutra njega i njegove saigrače očekuje težak i "muški" duel. To bi Banjalučanima i te kako odgovaralo.

"Očekivanja su uvijek ista, u svakom meču idemo na pobjedu i tako će biti i sutra. Neugodan su protivnik, ove sezone smo odigrali tri utakmice sa njima i sve smo pobijedili. Kada smo igrali sa njima u Vogošći bila je čvrsta utakmica i isto očekujemo sutra. Iskreno, takve utakmice nama i odgovaraju jer mi drugačije i ne znamo da igramo. Ako uđu u 'fajt' sa nama, tu smo na dobitku", rekao je bek Borca.

Konferenciji za novinare je prisustvovao i direktor kluba koji se zahvalio igračima na odličnim rezultatima u proteklom periodu i najavio prisustvo "Lešinara" u Vogošći.

"Čestitam momcima na odrađenom poslu u Visokom, ponosni smo na njih, kao i cijela Banjaluka. To sam mogao zaključiti iz reakcija javnosti. Predstoji nam gust raspored, on je težak igračima, ali i stručnom štabu kao i upravi koja mora sve to da organizuje i obezbijedi sredstva. Igrači su se okrenuli narednoj utakmici, a mi razmišljamo o sljedećih pet. Radimo punom parom. Raduje me povratak Vulturesa na tribine i najavili su da će ići sa nama u Sarajevo", dodao je Vladimir Branković.

PREMIJER LIGA BiH - 17. KOLO:

u subotu

Gračanica - Sloga Doboj 18.00
Derventa - Konjuh 19.00
Sloga GV/U - Leotar
Vogošća - Borac m:tel
Zrinjski - Lokomotiva 19.30

u nedjelju

Bosna Visoko - Slavija 17.00
Goražde - Maglaj 18.00

TABELA: Bosna 37, Gračanica 36, Borac 34, Vogošća 27, Sloga Doboj 25, Leotar 25, Konjuh 25, Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje 23, Zrinjski 23, Maglaj 23, Lokomotiva 22, Goražde 16, Derventa 10, Slavija 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC