• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA objasnila zašto JESTE bio penal u Parizu

Autor mondo.rs

Presnel Kimpembe bio je dovoljno daleko od igrača koji je uputio udarac, a njegova ruka dovoljno daleko od tela.

Mančester junajted eliminisao je Pari sen Žermen pogotkom Markusa Rašforda iz kontroverznog penala koji je Slovenac Damir Skomina dosudio u nadoknadi vremena, posle intervencije VAR.

Trener "svetaca" Tomas Tuhel kritikovao je posle utakmice tu odluku, Nejmar je bio još oštriji, čak i u Engleskoj mnogi smatraju da nije trebalo dosuditi penal, dok su neutralni ljubitelji fudbala izražavali nezadovoljstvo što je četvrtfinalista Lige šampiona odlučen na takav način.

Kako ne bi bilo zabune, UEFA je u petak dala zvanično pojašnjenje onoga što se desilo u finišu revanš meča na "Parku prinčeva", koji je Junajted dobio rezultatom 1:3 i tako nadoknadio 0:2 sa "Old Traforda".

"Ruka Presnela Kimpembea u momentu kontakta sa loptom nije bila blizu tela. Pored toga, sudija je pregledom snimka na terenu ustanovio da distanca koju je lopta prešla nakon udarca Dioga Dalota nije bila mala".

To znači da Kimpembe nije mogao da se "vadi" na faktor iznenađenja.

Prema instrukcijama UEFA, ako ruka odbrambenog igrača ne stoji uz telo, to se smatra nedozvoljenim "širenjem tela", kojim se lopta sprečava da nastavi put ka golu i na sudiji je da to sankcioniše.

Olakšavajuća okolnost u nekim situacijama može da bude blizina pogođenog igrača i lopte u trenutku udarca. Sudija tada može da proceni da odbrambeni igrač nije imao dovoljno vremena da skloni ruku i spreči loptu da ga pogodi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC