• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Djeca migranata treniraće u Jedinstvu iz Bihaća

Autori mondo.ba Autori Fena

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) pomaže Fudbalskom klubu Jedinstvo, čija omladinska škola će prihvatiti zainteresovanu djecu iz migrantskih porodica, koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću.

 Djeca migranata treniraće u FK Jedinstvo Bihać Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Vlada Velike Britanije će posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem finansirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Jedinstva, u šta će biti uloženo više od 200. 000 KM.

"Izuzetno značajan projekat za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA standardima, a saniraćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca", rekao je predsjednik Jedinstva Aldin Kulenović.

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), ovo je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

"Neću ništa novo reći, ako kažem da su Jedinstvo i sva njegova imovina dugogodišnji problem grada. Klub je zaista dugo vremena u finansijskim problemima, pa je onda sasvim jasno da je bilo kakva pomoć dobrodošla", riječi su direktora kluba Ibrahima Dizdarevića.

Bihać - velika hladna čekaonica za Evropu (VIDEO)

Članovi Uprave kluba istakli su i kako se realizuju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion.

Posebno je apostrofirana reorganizacija fudbalske škole, u koju će se u saradnji s IOM uključiti i zainteresovana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću.

"Nadam se da će i ovaj projekat dati rezultate, a ako ništa mi djecu ćemo socijalno izjednačiti. Nismo sretni zbog onog što se njima dešava, ali ni zbog svega ružnog što se dešava u našem gradu. Znamo da nisu svi isti i zato ćemo se u Jedinstvu potruditi da obezbijedimo toj djeci lijepa sjećanja na Bihać", dodao je klupski direktor Dizdarević.

Međunarodne organizacije bi uskoro pored ovog projekta na stadionu, trebale završiti obnovu Trim staze i Partizanskog groblja u Borićima, koji su gotovo uništeni za vrijeme boravka velikog broja migranata i izbjeglica na tom području.

BRAVO! Migranti pozvani na meč protiv Veleža

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC