• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tart sa pistaćima i crnom čokoladom

Autor mondo.rs

Kolač bogatog ukusa koji će zadovoljiti sva vaša čula!

Isprobajte ovaj recept za ukusan čokoladni kolač. Ako ne volite pistaće, možete ih zameniti bademima ili lešnicima.

Sastojci:

250 grama sirovih pistaća, plus dve kašike, seckanih

Malo soli

Dva belanca

80 grama džema od kajsije

200 mililitara slatke pavlake

280 grama čokolade za kuvanje, izlomljene

Priprema:

Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pistaće stavite u plitak pleh, na papir za pečene i pecite 8 do 10 minuta. Ostavite da se ohlade.

U okrugli pleh za tart (sa rebrastim ivicama) prečnika oko 20 centimetara stavite papir za pečenje, rernu pojačajte na 180 stepeni.

Pistaće sameljite u blenderu, sipajte u činiju srednje veličine i dodajte mrvicu soli.

Belanca umutite u čvrst sneg, zatim im dodajte mlevene pistaće i stavite smesu u pleh za tart, tako da se napravi lepa ivica. Pecite dvadesetak minuta, ili dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.

Ostavite da se sasvim ohladi.

Zatim koru namažite džemom od kajsija u jednakom sloju.

Slatku pavlaku umutite mikserom, a u manjoj šerpi otopite čokoladu na pari. Sjedinite, pa mešajte špatulom dok ne dobijete ujednačen krem, pa sipajte preko džema od kajsije. Hladite dok se ne stegne, oko dva sata.

Kad se ohladi, po ivicama pospite seckane pistaće i služite.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop