• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi" lete, Partizan u novoj dubokoj krizi!

Autor mondo.rs

Voždovac pobedio Partizan u 26. kolu Superlige Srbije.

 "Zmajevi" lete, Partizan u novoj dubokoj krizi! Izvor: MN PRESS

Dve pobede, a onda remi i dva poraza…

Pomislili su navijači Partizana da je njihov tim pronašao put do staze uspeha nakon trijumfa protiv Bačke i Proletera, pa čak i remija sa Crvenom zvezdom, gde je "parni valjak" dugo vodio, ali je ostao bez tri boda.

Taj bod očigledno je skupo koštao crno-bele, sasekavši im krila u naredne dve utakmice. Povrede i zamor učinili su svoje, ali to nikako ne može da bude opravdanje, jer su svi do jednog u Humskoj dobro znali da se prvenstvo ne završava posle "večitog derbija" i da je to u stvari tek početak završnice Superlige Srbije.


Baš tako su razmišljali na Voždovcu. "Zmajevi" su u prolećni deo sezone ušli sa jasnom namerom da izbore opstanak. Trener Dragan Aničić izvanredno je pripremio ekipu, koja posle pet odigranih kola ima čak 12 osvojenih bodova, a "skalp" je uzet i Partizanu.

Voždovac – Partizan 1:0 (0:0)!

Gol odluke postigao je Dragoljub Srnić u 60. minutu. Bojan Ostojić je izgubio loptu ispred šesnaesterca, nekadašnji igrač Zvezde sjurio se iskosa sa leve strane ka golu i rutinski matirao Filipa Kljajića.


Činjenica je da je "parni valjak" imao više loptu u posedu, ali su po prilikama ekipe bile izjednačene, čak je domaćin imao i povoljnije, pre svih Andrija Luković. Prvo na početku utakmice nije iskoristio "jedan na jedan" sa Kljajićem, a zatim je vođstvu pogodio stativu i tako praktično propustio šansu da mnogo ranije reši pitanje pobednika.

Prilike je imao i Nikola Trujić, obe u drugom delu kada je rezultat bio 0:0. Prvi šut je prohujao pored stative, a drugi je zaustavio Kljajić.

Partizan…

"Izgubili smo, kriza se produbljuje. Ne mogu da kažem da smo zaslužili poraz, međutim, tako je kako je. Videćemo narednih dana kako ćemo", bilo je sve od šefa stručnog štaba Partizana posle utakmice.

Suočen sa povredama, ali i psihološkom krizom među igračima, Zoran Bata Mirković morao je da promeša karte. Vladimir Stojković se žalio na bol u kolenu, pa je šansu dobio Kljajić. Zamenio je trener crno-belih i oba beka – tako da su šansu dobili Miroslav Vulićević i Zlatan šehović, dok je u poslednjem trenutku, posle zagrevanja, u početnu postavu ubačen Ostojić umesto Nemanje R. Miletića, koji je osetio bol u leđima.


Dosta slabo, bez energije i konkretne organizacije igrao je Partizan. Punih 25 minuta bilo je potrebno oslabljenim crno-belima da upute šut u okvir gola takođe oslabljenog Voždovca, ali je pokušaj Gorana Zakarića sjajni Marko Ilić bez mnogo muke zaustavio.

Prilike u prvom delu propustili su Strahinja Pavlović i Rikardo Gomeš. Obojica su tukli glava i obojica nisu bili dovoljno precizni. Najbolje šanse imali su Aleksandar Šćekić, čiji je pokušaj takođe glavom maestralno odbranio Simić i sprečio "valjak" da izjednači, a u sudijskoj nadoknadi ni Zakarić nije imao sreće pošto je pogodio stativu.

Partizan meč sezone igra u sredu u okviru četvrtfinala Kupa Srbije, kada gostuje Napretku u Kruševcu. Voždovcu su apetiti porasli i sigurno će se u preostala četiri kola potruditi da dođe do plej-ofa.

Partizan sada ima samo dva boda više od Čukaričkog na četvrtom mestu.

VOŽDOVAC – PARTIZAN 1:0 (KRAJ)

Sudija: Momčilo Marković.

VOŽDOVAC:Ilić – Ćirković, Matović, Jovanović, Mikić – Pavlović, Srnić (od 74' Purtić) – Trujić (od 90' Mašović), Luković, Arsić – Stuparević.

PARTIZAN: Kljajić – Vulićević, Ostojić, Pavlović, Šehović – Zdjelar, Šćekić (od 78' Georgijević), Zakarić, Kosović (od 62' Pantić) – Nikolić, Rikardo.

STATIVA!

75' Mogao je Luković znatno da približi Voždovac pobedi. Arsić i on su bili u kontranapadu, Luković je dobio loptu u pravom momentu, šutirao sa 16 metara, ali se isprečila stativa. Ovo je druga odlična šansa za Lukovića večeras.

ŠĆEKIĆ LEPO, ILIĆ JOŠ LEPŠE

70' Marko Ilić je fentastično reagovao posle slobodnog udarca koji je izveo Danilo Pantić. Verzni fudbaler je zamenio Nebojšu Kosovića, osam minuta kasnije namestio loptu, centrirao na prvu stativu odakle je Aleksandar Šćekić gađao rašlje, ali se isprečio Ilić.

GOOOL!

60' Dugo Bojana Ostojića nije bilo u startnoj postavi, nije bio planiran ni za dašanji meč, ali je morao umesto Nemanje R. Miletića, koji je osetio bol u leđima tokom zagrevanja. Upravo je iskusni defanzivac pogrešio, spetljao se, a to je iskoristio Dragoljub Srnić, izašao sam ispred Kljajića i savladao ga.

55' Još jedna prilika za "zmajeve" i opet Trujić. Sada je imao daleko nepovoljniju poziciju, šutirao je u bliži ugao po zemlji, ali je Kljajić osujetio taj pokušaj nekadašnjeg igrača Partizana.

OPET VOŽDOVAC!

47' Čim je počelo drugo poluvreme domaćin je imao novu priliku. Luković je lepo otvorio stranu za Nikolu Trujića, koji je ušao u kazneni prostor, prebacio loptu na desnu nogu, ciljao dalji ugao, ali nije bio precizan.

- Počelo je drugo poluvreme...

***Navijači Voždovca vređaju Rikarda, sudija Marković je prekinuo utakmicu da se pristalicama domaćeg kluba skrene pažnja da navijaju fer.

ODLIČNA PRILIKA ZA RIKARDA!

44' Partizan je poveo, ali po broju odličnih prilika. Miroslav Vulićević je lepo centrirao sa desne strane, Rikardo je pokušao glavom, ali pored gola.

35' Sporna situacija! Stuparević je očigledno oborio Zdjelara, ostaje samo dilema da li u kaznenom prostoru ili ispred. Međutim, sudija Marković nije ništa dosudio, već je dozvolio da Voždovac otkloni opasnost.

ŠANSA ZA PARTIZAN!

35' Imao je priliku Strahinja Pavlović da postigne prvi gol u dresu Partizana. Zakarić je centrirao, odbrana Voždovca zaboravila je na visokog štopera crno-belih, koji je tukao glavom sa šest-sedam metara, ali nedovoljno precizno, tik uz stativu.

25' Prošlo je više od polovine prvog poluvremena kada su fudbaleri Partizana uputili prvi udarac ka golu "zmajeva". Do 25. minuta ruke golmana Ilića bile su nezagrejane. Šut je sa 16 metara uputio Goran Zakarić, ali je lopta išla pravo u čuvara mreže domaćina.

19' Nemanja Nikolić se opet "laktao" i ponovo je prošao nekažnjeno. Bio je u duelu sa bivšim igračem Crvene zvezde Nikolom Mikićem. 

VELIKA ŠANSA ZA VOŽDOVAC!

12' Nije prošao pas kroz sredinu nekoliko minuta kasnije, ali je u 12. minutu Miloš Pavlović vrlo lepo video kako se ubacuje Andrija Luković, pobegao je odbrani Partizana, našao se "oči u oči" sa Kljajićem i vrlo lope šutirao. Imao je fudbaler mnogo boljih rešenja od udarca po sredini i to po zemlji... Partizan ima više loptu u posedu, ali je Voždovac već u nekoliko navrata pokazao da je i te kako opasan iz kontri i polukontri.

1' Već u prvom minutu Voždovac je imao šansu. Izveo je prvi korner, posle kojeg je opasnost otklonio Strahinja Pavlović. Izveli su "zmajevi" i drugi udarac iz uglava, ali posle njega nije bilo opasnosti po Filipa Kljajića. Vladimir Stojković ne brani zbog bola u kolenu.

- Nemanja R. Miletić bio je planiran na štoperskoj poziciji, ali je zbog bolova u leđima tokom zagrevanja ipak ispao iz sastava Zorana Mirkovića. Umesto njega u startnih 11 ubačen je Bojan Ostojić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC