• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sarajevo na plus 11, titula na vidiku!

Autor mondo.ba

Sarajlije su u derbiju 22. kola Premijer lige BiH u gostima bile bolje od Širokog Brijega i svom najbližem pratiocu, mostarskom Zrinjskom, pobjegle na jedanaest bodova prednosti.

Bosna i Hercegovina je veoma blizu da dobije novog šampiona!

Ekipa Sarajeva je večeras na "Pecari" došla do sedme pobjede u posljednih osam kola Premijer lige BiH, a jedini remi u tom nizu je bio sa najbližim pratiocem i aktuelnim šampionom BiH Zrinjskim koji je sada 11 koraka daleko od lidera na tabeli.

Tim Husrefa Musemića je i večeras izgledao čvrsto i kompaktno u svojoj polovini, dok je u napadu bio odlučan i efikasan. Pogotovo u rasponu od 59. do 70. minuta.

ŠIROKI BRIJEG - SARAJEVO 0:3 (0:1)

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo uzbuđenja, ali zato u drugom fantastičnih jedanaest minuta igre gostujućeg tima.

Fubaleri Sarajeva su do vođstva došli u 59. minutu kada je Luka Bilobrik nakon lijepe akcije i šuta Almira Bekića loptu odbio na nogu Benjamina Tatara kojem nije bilo teško da pogodi praznu mrežu.

Osam minuta kasnije novi šok za domaćine!

Gosti su razvili sjajan kontranapad u kom se Mersudin Ahmetović odlično probio po lijevom krilu i na drugoj stativi pronašao Anela Hebibovića koji pogađa dalji ugao.

Širokobriježani su pokušali da pomjere odbranu na centar i izvrše pritisak na u odbrambenoj polovini Sarajeva, ali su gosti ponovo, čini se prelako, iz samo jednog dodavanja došli do novog kontranapada i tri gola prednosti.

Vijetnamski biznismen Nujen Haj Nam koji je od Vinsenta Tana kupio većinski dio upravljačkih prava u FK Sarajevo je u pratnji rukovodstva Bordo tima posmatrao susret u Širokom Brijegu.

Bekić je poslao odličnu loptu u prostor, a Ahmetović se sručio prema golu domaćina i matirao Bilobrka za velikih 0:3 u 70. minutu u kom je domaća publika već polako napuštala svoja mjesta na "Pecari".

Širkom Brijegu predstoji velika borba sa za treće mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali i revanš meč četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca u Banjaluci u predstojuću srijedu (prenos TV Arena sport, 18.00).

Sarajevo takođe u srijedu (prenos Arena sport, 16.00) očekuje revanš u Kupu protiv Zrinjskog u Mostaru. Pod "Bijelim brijegom" će sigurno biti veoma naoštreni da Sarajlijama oduzmu priliku da dođu do duple krune...

Nakon kompletiranog 22. kola, narednog vikenda počinje treći krug takmičenja u Premijer ligi BiH u kom će ekipe odigrati po jednu međusobnu utakmicu.

Na osnovu ostvarenog plasmana, napravljen je raspored preostalih 11 kola, tako da će se u 23. kolu sastati: Sarajevo - Krupa, Zrinjski - GOŠK, Željezničar - Zvijezda 09, Siroki Brijeg - Tuzla siti, Sloboda - Čelik i Mladost - Radnik.

PREMIJER LIGA BiH - 22. KOLO:

Široki Brijeg - Sarajevo 0:3 (0:1)
/Tatar 59, Hebibović 66, Ahmetović 70/

odigrano u subotu

Čelik - GOŠK 3:1 (1:0)
/Dilaver 23, Dedić 59, 62 - Mujkić 73/

Krupa - Tuzla siti 0:2 (0:2)
/Ubiparip 19, 36/

Mladost - Zrinjski 0:0

Radnik - Zvijezda 09 1:0 (1:0)
/Hadžić 21/

Sloboda - Željezničar 0:0

TABELA: Sarajevo 52, Zrinjski 41, Željezničar 32, Široki Brijeg 32, Mladost 30, Radnik 29, Sloboda 30, Čelik 28, Tuzla siti 24, Zvijezda 09 23, GOŠK 19, Krupa 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC