• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ranijeri (bar malo) razdrmao uspavanu "vučicu"

Autor mondo.ba

Nije to bila briljantna predstava Rimljana protiv Empolija, ali sigurno da su u ovom trenutku tri boda najvažnija i činjenica da je novi trener Klaudio Ranijeri povratnički debi na "Olimpiko" obilježio trijumfom.

Teškom mukom, fudbaleri Rome uspjeli su da savladaju Empoli 2:1 (2:1), na povratničkom debiju Klaudija Ranijerija na klupu "vučice".

Iskusni stručnjak očigledno će imati još mnogo posla da razdrma ekipu koja je nakon debakla u "Derbiju dela Kapitale" od gradskog rivala Lacija (0:3), a zatim i eliminacije u Ligi šampiona od Porta, ostala prvo bez prethodnog trenera Euzebija Di Frančeska, a zatim i sportskog direktora Monćija.

Očigledno pod velikim grčom i sa nervozom zbog svih navedenih dešavanja, domaći su odigrali posljednji meč 27. kola Serije A, koji su završili sa desetoricom, s obzirom da je slavljenik Alesandro Florenci za 28. rođendan dobio "poklon" u vidu crvenog kartona.

Sve je dobro počelo za domaće, koji su već u devetom minutu stekli prednost.

Stefan El Šaravi primio je pas, oslobodio se čuvara, a onda milimetarski precizno, neodbranjivo, pogodio same rašlje. Bio je to njegov 32. pogodak na jubilarnom, 100. prvenstvenom meču u dresu "vučice", a deveti ove sezone.

Ipak, samo tri minuta kasnije Žuan Žezus katastrofalno je reagovao i manirom rasnog golgetera glavom pogodio mrežu, ali pogrešnu - svoju, za 1:1.

Samo dva minuta kasnije Manuel Paskval je iz slobodnog udarca pogodio mjesto gdje se spajaju stativa i prečka. Mogao je Empoli tako u svega par minuta doći do potpunog preokreta.

Ipak, poslije pola časa igre, Roma je ponovo vratila prednost. Džastin Klajvert izborio se za prekršaj, "skraćeni korner" izveo je Florenci, a Patrik Šik glavom pogodio za 2:1.

Silno oslabljena Roma (Edin Džeko, Aleksandar Kolarov i Federiko Facio suspendovani, Danijele De Rosi, Lorenco Pelegrini, Kostas Manolas, Čengiz Under povrijeđeni, da bi početkom nastavka zbog povrede teren napustio i Nikolo Zanjolo, a pred kraj susreta i Šik) u drugom poluvremenu djelovala je poprilično rezervisano.

Svjesno ili ne, domaći su odigrali mnogo povučenije, bez previše rizika, što ih je moglo skupo koštati u samom finišu susreta.

Poslije isključenja Florencija u 81. minutu, mogao je Žuan Žezus u samom finišu postati potpuni tragičar. Promašio je jednu loptu u svom šesnaestercu, lopta je u nastavku akcije stigla do Radeta Krunića, koji je precizno pogodio sa ruba šesnaesterca.

Ipak, nakon asistencije VAR-a gol Empolija je poništen. Dimitri Oberlan u začetku akcije igrao je rukom, nije to vidio sudija Fabio Marseka, ali je poslije pregledanog snimka odlučio da poništi pogodak gostiju.

Nije to bila briljantna predstava Rimljana, ali sigurno da su u ovom trenutku tri boda najvažnija i činjenica da je Ranijeri povratnički debi obilježio trijumfom.

Teškim, ali na kraju ipak zasluženim.

SERIJA A - 27. KOLO:

Roma - Empoli 2:1 (2:1)
/El Šaravi 9, Šik 33 - Žuan Žezus 12 autogol/

Odigrano u nedjelju:

Bolonja - Kaljari 2:0 (1:0)
/Pulgar 34 pen, Soriano 77/

Frozinone - Torino 1:2 (1:0)
/Paganini 42 - Beloti 56, 78/

Inter - SPAL 2:0 (0:0)
/Politano 68, Galjardini 77/

Sampdorija - Atalanta 1:2 (0:0)
/Kvaljarela 67 - Zapata 50, Gosens 76/

Sasuolo - Napoli 1:1 (0:0)
/Berardi 52 - Insinje 86/

Fiorentina - Lacio 1:1 (0:1)
/Murijel 61 - Imobile 23/

Odigrano u subotu:

Parma - Đenova 1:0 (0:0)
/Kucka 78/

Kjevo - Milan 1:2 (1:1)
/Hetemaj 41 - Bilja 31, Pjontek 57/

Odigrano u petak:

Juventus - Udineze 4:1 (2:0)
/Kean 11, 39, Čan 67 pen, Matuidi 71 - Lazanja 85/

TABELA: Juventus 75, Napoli 57, Milan 51, Inter 50, Roma 47, Atalanta 44, Torino 44, Lacio (-1) 42, Sampdorija 39, Fiorentina 37, Parma 33, Sasuolo 32, Đenova 30, Kaljari 27, Udineze (-1) 25, SPAL 23, Empoli 22, Bolonja 21, Frozinone 17, Kjevo 10*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC