• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Posni čokoladni kolač

Autor mondo.rs

Ukusan i pogodan čak i za početnike u kuhinji!

 Posni čokoladni kolač Izvor: Guliver/Getty Images Plus/iStock/amber_b

Predstavljamo vam recept za posni čokoladni kolač, koji možete pripremiti danima kada smete da iskoristite i ulje za pripremu hrane.

Sastojci:

500 grama brašna

Dve kašičice sode bikarbone

Šest kašika kakao praha

Kašičica soli

250 grama šećera

Tri kašičice sirćeta

180 mililitara biljnog ulja

400 mililitara hladne vode

Dve kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh srednje veličine obložite papirom za pečenje.

Prosejte brašno, kakao, sodu i so u većoj posudi i dobro izmešajte. U drugoj posudi, pomešajte šećer, sirće, vanilu, ulje i postepeno dodajte 400 mililitara vode. Toj mešavini dodajte suve sastojke i mešajte dok se sve ne sjedini.

Dobijeno testo sipajte u obloženi pleh, poravnajte po potrebi i pecite oko 35 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu kolača ne izađe suva.

Ovaj kolač servira se posut prah šećerom, ali imate brojne mogućnosti da ga prilagodite svom ukusu - kolaču možete dodati višnje, suvo voće ili orašaste plodove, ili ako želite premažite ga sa malo džema pre služenja.

Kako vi pripremate posne kolače? Recite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop