• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK BORAC: Sutra kao da je 0:0

Autor mondo.ba

Rukometaši Borca m:tel „zaboraviće“ na četiri gola prednosti protiv Bosne Visoko u revanš meču polufinala Kupa.

 Kup bih polufinale - RK Borac m:tel - RK Bosna Visoko najava Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Crveno-plavi će u srijedu u Boriku od 19.30 dočekati Bosnu iz Visokog i braniti prednost iz prve polufinalne utakmice u kojoj je Borac slavio 28:24.

Ipak u Borcu ističu da nema govora o tome da će čuvati tu prednost.

"Zaista ne razmišljamo o prednosti. Tako smo se spremali za sve i jednu utakmicu koja se igrala na kup sistem. Tako ćemo se spremati i sutra. Ući ćemo u utakmicu kao da je prva, kao da je 0:0, a imamo i obavezu pred svojim navijačima, u svom gradu, svojoj dvorani da pružimo što bolju partiju i izvadimo se za poraz od Vogošće“, rekao je trener Borca Mirko Mikić i tako sam praktično nametnuo temu poraza u prošlom kolu Premijer lige BiH.

"To u Vogošći je, bez da tražim neki alibi, bio loš dan sve i jednog igrača. Nismo pokazali ni 20-30 odsto onog što smo prikazali u Visokom. Sutra će biti drugačije, sutra igramo u Banjaluci i imamo motiv više da pokažemo da smo kvalitetnija ekipa i da se plasiramo u finale Kupa BIH. To bi bio ogroman uspjeh uzimajući u obzir naš raspored utakmica. Praktični smo tek rkenuli sa tim utakmicama a već se osjeti blagi umor, ali uvjeren sam da toga sutra naće biti. Nije realno bilo da imamo 20 utakmica bez poraza, ako sam morao birati više volim što se desilo u Vogošći a ne u revanšu Kupa u BIH. Vogošća nas je dobro skautirala, imala i pozitivni šok gdje je trener Kasim Kamenica podnio ostavku koja nije prihvaćena. Vjerovatno je svjesno to uradio da prodrma ekipu. Igrali su agresivnije, motivisanije i uvjeren sam da sutra, pa i u narednim utakmicama neće biti motivisanije ekipe od Borca. Težim da tako igramo i na taj način da dobijamo utakmice“, poručio je Mikić.

 Ipak, u prošloj polufinalnoj utakmici Kupa BIH Borac je prikazao odličnu igru u Visokom i upisao zaslužen trijumf 28:24.

"Po meni je to najbolja partija otkako sam došao. Četiri razlike u Visokom nije kao 13 u Litvaniji, ali od prve sekunde se vidjelo po što smo došli, da smo motivisaniji. Odigrali smo zrelu utakmicu napadački, dosta koncentrisanu, za razliku od nekih drugih utakmica. Imali smo i par golova sa vanjskim pozicija, što je omogućila nekim idračima igru jedan na jedan. To je bila najzrelija utakmica otkako sam ja tu.Ambicije su uvijek iste, svakako da ćemo sutra ići na pobjedu. I protiv mnogo jačih ekipa RK Borac mora imati samo jedan cilj – pobjedu, tako će biti i sutra“, istakao je Mikić.

Trener Borca dodao je da ne razmišlja o duelu četvrtfinala EHF Čelendž Kupa protiv ČSM Bukurešta.

"ČSM nisam spremao. Spremaću ekipu za ČSM tri dana, jer nemamo vremena. Ne zanima me utakmica koja je za deset dana, već utakmica koja je za dva dana. I to će biti tako nažalost. Neću da gubim svoju energiju ili omalovažavam protivnike u Premijer ligi spremajući se za ČSM. Kada dođe vrijeme oni će biti skautirani. To su evropske utakmice koje se igraju na adrenalin, volju i neću moći da prihvatim da ČSM bude motivisaniji od nas. Motiv je naše najjače oružje. To je način na koji ću ja spremati utakmicu“, rekao je Mikić.

Jedan od zapaženijih u njegovoj ekipi u posljednjih par utakmica bio je mladi Dean Šešić, koji poručuje da ekipa neće opušteno ući u meč protiv Bosne Visoko.

"Očekujemo sutra pobjedu. Znamo ko dolazi, spremali smo se. Nećemo se obazirati na četiri razlike iz Visokog, ići ćemo na pobjedu. Oni sigurno neće doći samo da odigraju utakmicu, već da probaju da dođu do pobjede, a mi im to nećemo dozvoliti. Najveća opasnost su naravno tandem Harmandić i Toromanović“, rekao je Šešić.

Ulaznice za duel Borca i Bosne mogu se sutra kupiti na Trgu Krajine i blagajni dvorane Borik.

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

av:3

Steta se preklapa sa fudbalom. Kasnice narod malko, ali u drugom poluvremenu ima da grmi i u Boriku

Svi U Borik

@av:3 ma kakav fudbal vise, lijepo me sramota gledati ovaj nas fudbal. Ovi momci zasluzuju PUN BORIK bez izgovora! Dok se fudbaleri vuku po terenu, rukometasi ginu!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC