Putin poslao čestitku Dodiku

Autor:

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Ruske Federacije Petrom Ivancovim, koji mu je uručio rođendansku čestitku od ruskog predsjednika Vladimira Putina.

0
A- A A+
dodik,putin Foto: Beta/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

 Iz Predsjedništva BiH saopšteno je da se u rođendanskoj čestitki navodi, između ostalog, da Putin cijeni napore Dodika na poboljšanju prijateljskih odnosa BiH i Ruske Federacije. 


Putin je izrazio nadu da će se prijateljski odnosi i u narednom periodu plodno razvijati, na dobrobit naroda Ruske Federacije i BiH.

Stigla čestitka i iz Azerbedžana

Azerbejdžanski predsjednik Ilham Alijev uputio je srdačne čestitke i najbolje želje predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku povodom njegovog 60. rođendana i pozvao ga da posjeti Azerbejdžan.

"Želim Vam odlično zdravlje, uspjeh u Vašim aktivnostima, a prijateljskom narodu BiH trajni mir i prosperitet", navodi Alijev u čestitki Dodiku.

Alijev je pozvao Dodika da posjeti Azerbejdžan u vrijeme kada mu odgovara i izrazio uvjerenje da će ta posjeta doprinijeti razvoju bilateralnih odnosa.

"Danas su odnosi Azerbejdžana i BiH na putu dinamičnog razvoja. Istovremeno, postoje dobre mogućnosti za dalje produbljivanje naše saradnje na političkom, ekonomskom i kulturnom planu", navodi Alijev.

Putinov rođendan i problemi sa Hrvatskom

Ostale vijesti