Perez želi asove Pariza, ali cena je previsoka

Autor:

Predsednik Pari sen Žermena nasmejao se na pitanje o prodaji Kilijana Mbapea.

Perez želi asove Pariza, ali cena je previsoka Foto: Tanjug/AP/Thibault Camus

Florentino Perez dobio je krila posle povratka Zinedina Zidana na klupu Reala. Odmah posle konferencije za medije na kojoj je "predstavljen" legendarni Francuz, predsednik Madriđana je u razgovoru sa novinarima pomenuo Kilijana Mbapea, kao igrača koga bi Zidan umeo da iskoristi.

Potom je na pitanje koga bi pre angažovao, Mbapea ili Nejmara, odgovorio: "Obojicu".

Naravno, odmah se podigla prašina i u Francuskoj, gde PSŽ još vida rane od eliminacije iz Lige šampiona.

"Sveci" su i leta 2017. vodili borbu sa Realom za Mbapeov potpis (mada se tada nije mnogo pominjala, blizu je bila i Barselona), uspeli su da pobede i brzonogi napadač je u transferu vrednom 180 miliona evra postao drugi najskuplji fudbaler u istoriji.

Perez je na čelu "kraljevića" sklopio mnogo atraktivnih poslova, pa vlada fama da je samo pitanje da li dovoljno želi određenog fudbalera.

Ali, ako se zaista nameračio na Mbapea, kolega iz Pariza, prebogati Naser Al-Kelaifi, stavio mu je do znanja da njega novac ne zanima.

"Želite da čujete Kilijanovu cenu? Preko milijardu evra. A, čak i ako mi donesete milijardu evra, neću ga prodati", poručio je biznismen iz Katara, koji je zbog ogromnih ulaganja u tim morao da pripazi na finansijski fer plej.

Zato je Mbape prvu sezonu u Pari sen Žermenu formalno proveo kao pozajmljeni igrač Monaka, a veći deo obeštećenja je tom klubu uplaćen tek letos.

Ostale vijesti