Prva mobilna četvrtasta periskop kamera + 10x zum

Autor:

Proizvođač telefona potvrdio prvu periskop kameru na svom novom uređaju, koji stiže 26. marta

0
A- A A+

Kompanija Huawei već neko vreme intenzivno testira i dorađuje softver kamere za Huawei P30, koji će u tri varijante (P30, P30 Lite i P30 Pro) premijeru imati 26. marta u Parizu.

Sve je, izgleda spremno, pa je Huawei najavio da će Huawei P30 biti prvi telefon sa periskop kamerom - onom četvrtastom, koja je zaintrigirala sve nas, nakon curenja rendera i slika uživo prethodnih nedelja. Klement Vong, sa kojim je MobIT nedavno imao priliku da upozna Huawei Mate X uživo, potvrdio je da će kompanija zaista predstaviti ovakvu kameru, ali nije objasnio sve detalje niti potvrdio da će ona biti sa 5x optičkim ili 10x optičkim zumom.

Ipak, procurele fotografije iz Barselone, sa MWC sajma govore u prilog ovom drugom - na nekim uzorcima se jasno vidi da kamera bez problema i gubitka kvaliteta zumira do 10x sa istog mesta slikanja. Recimo, Huawei Mate 20 Pro ima 3x optičko uvećanje, koje je spektakularno u domenu mobilne fotografije, ali mu je zum 5x hibridni. Iako je kvalitet u redu, vidi se da se zumiranje dobija i softverskom doradom. Na Huawei P30 Pro bi to trebalo da bude i bolje i moćnije.

Ostale vijesti