Karitas donirao krevete i namještaj UKC-u

Autor:

Predstavnici Humanitarnog udruženja "Karitas" iz Gradiške uručili su danas UKC Republike Srpske u Banjaluci donaciju - bolesničke krevete, ormariće, stolice i kolica za veš.

Karitas donirao krevete i namještaj UKC-u Foto: Srna/UKC

Predstavnik "Karitasa" Snježana Hrvačević rekla je novinarima da je donacija obezbijeđena u saradnji sa njemačkim udruženjem "Katolički pomoćnik za njegu" iz grada Esena.

Hrvačevićeva je navela da je ovo jedna od donacija klinikama za onkologiju i ginekologiju UKC-a i dodala da je prošle godine i sama bila njihov pacijent, te da je, kako kaže, uspjela da ocijeni kakve su im potrebe.

"Riječ je o nastavku donacije od prošle godine. Klinici za onkologiju je doniran 31 krevet i 300 kilograma posteljine. Pošto potrebe nisu zadovoljene, obezbijedili smo ovu donaciju u kojoj je 61 krevet, te isti broj ormarića, dušeka i drugih stvari", rekla je Hrvačevićeva.

Ona je pozvala organizacije na čijem su čelu žene da se udruže i da zajedničkim snagama obezbijede donacije onima kojima je to neophodno.

Pomoćnik generalnog direktora UKC-a za ljudske resurse Zoran Mavija zahvalio je na donaciji i istakao da se nastavlja saradnja sa ovom organizacijom, na zadovoljstvo pacijenata koji se liječe u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

"Riječ je o kvalitetnim bolesničkim krevetima i pratećoj opremi. Mi smo velika zdravstvena ustanova i ovakve donacije su uvijek dobrodošle", rekao je Mavija.

Mavija je naveo da Univerzitetski klinički centar ispunjava kritetijume i posjeduje sve što je neophodno za njegov rad.

Ostale vijesti