• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul poslao Bajern na remont, bravure Mesija!

Autor mondo.rs

Tužnu partiju Bajerna u dvomeču protiv Liverpula, prigrabili su s osmehom na licu Jirgen Klop i njegovi fudbaleri. Barselona postigla pet golova, iako je u jednom trenutku delovalo da će se uspaničiti...

Engleska će imati četiri predstavnika u četvrtfinalu, Španija jednog!

Posle Totenhema, Mančester junajteda i Mančester sitija, "vizu" među osam najboljih izvadio je i Liverpul koji nije briljirao u Minhenu, ali je i kao takav bio daleko bolji od Bajerna čije je greške kažnjavao i prvi ih zaustavio u ovoj fazi takmičenja još od 2011. godine.

/SVE O ŽREBU ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA/

To što su za 180 minuta samo jednom šutnuli u gol Alisona Bekera i "upisali" se autogolom Matipa najbolje opisuje stanje stvari u Bajernu kome je potreban ozbiljan remont tokom leta, dok je Liverpul ozbiljnu dogradnju napravio lane kupivši pomenutog golmana i Virdžila van Dajka, koji je "svirao kraj" golom poput Kristijana Ronalda u 69. minutu.

Prethodno smo videli ogroman kiks Manuela Nojera koga je nadmudrio Sadio Mane u 26, minutu, a potom i glavom postigao gol u 84. za tužnu atmosferu na "Alijanc areni".

Iako je Barselona postigla pet golova na "ispraćaju" Liona iz Lige šampiona nije to bio ni blizu tako lak posao, posebno nakon gola nade Luisa Tosara u 58. minutu, međutim tada je zaplesao Lionel Mesi i utakmicu završio s dva gola i dve asistencije.

Pred žreb u Nionu u petak za četvrtfinale Lige šampiona:

Bajern - LIVERPUL 1:3 (prvi meč 0:0) i BARSELONA - Lion 5:1 (prvi meč 0:0)


Iako je bio domaćin i imao je "nulu" iz prvog meča na "Enfildu", Bajern je zaigrao pomalo kukavički i posle prve greške na susretu primio je gol...

Iz nepoznatog razloga je Manuel Nojer izašao visoko na ivicu šesnaesterca, Sadio Mane koji je pre toga bio u duelu sa defanzivcem Bajerna je okrenuo golmana oko svoje ose, a onda poslao loptu u praznu mrežu prvog čuvara mreže Nemačke.

Ipak, nije ni Liverpul bio bez mana pošto se autogolom Matipa revanširao Liverpulu, a uz promašenu loptu Levandovskog u nastavku - to je bila i jedina šansa za Bavarce na meču.

"Redsi" su zbog povoljnog rezultata mogli da zaigraju "na kontru", nekoliko je loše završio Mohamed Salah, ali nakon pogotka Virdžila van Dajka glavom - bilo je jasno da Bajern nema snage za još dva pogotka, ako je imao i za jedan...


Niko Kovač je iz igre "izvukao" i Rodrigeza, delovao je besno Kolumbijac, pa tako Bajern do kraja nije stvorio pravu šansu, Liverpul jeste gol preko Sadija Manea i to glavom.

Bila je ovo prva pobeda Liverpula u gostima u Ligi šampiona ove sezone, pošto su prethodno gubili u Napulju, Parizu i Beogradu, međutim izgleda da su ovoga puta naišli na rivala koji nije siguran kako da ih kazni.

Vicešampion Evrope sada deluje kao tim sa mnogo manje mana nego prošle sezone, tako da ćemo videti koliko mogu ove sezone, a dosta toga zavisi i od žreba.

BAJERN: Nojer - Rafinja, Humels, Zile, Alaba - Alkantara, Martinez (od 72. Gorecka), Rodrigez (od 79. Sančez) - Gnabri, Riberi (od 62. Koman) i Levandovski.

LIVERPUL: Alison - Aleksander-Arnold, Matip, Van Dajk, Robertson - Henderson (od 13. Fabinjo), Milner (od 88. Lalana), Vajnaldum - Salah, Mane i Firmino (od 83. Origi).

Barselona je za razliku od Bajerna u meč ušla s željom da što pre obezbedi plasman dalje, a nakon nekoliko promašenih šansi Suareza - Urugvajac je izborio penal.

Uprkos tome što je u upotrebi VAR tehnologija, a na snimku se videlo da je Suarez stao na stopalo Denajera, nije bilo promene odluke, pa je Mesi "panenkom" doveo Barsu u vođstvo već u 18. minutu, da bi posle sjajne akcije Artura i Suareza - Kutinjo "položio" loptu za 2:0.

Barselona je mogla i do trećeg u prvom poluvremenu, posebno nakon izlaska prvog čuvara Antonija Lopeša zbog povrede, da bi nadu da je čudo moguće doneo Tusar u 58. minutu.

Neozbiljno je izgledala odbrana Katalonca posle kornera kada su dozvoili Francuzu da nogom s pet metara "napuca" loptu u mrežu, ali to je pomalo i razljutilo Lionela Mesija koji je potom igrao za svoju dušu...

Prvo je u 78. minutu driblingom na travu "bacio" dvojicu i poslao loptu u mrežu, da bi potom asistirao u kontrama za Pikea (81') i Dembelea (86').

Barselona ostaje jedina da brani čast španskog fudbala u Ligi šampiona pošto se od 2010. godine nije desilo da imaju samo jednog predstavnika u četvrtfinalu najjačeg klupskog takmičenja. Ispali su Real Madrid i Atletiko...

BARSELONA: Ter Štegen - Roberto (od 88. Semedo), Lengle, Pike, Alba - Buskets, Artur (od 73. Vidal), Rakitić - Kutinjo (od 70. Dembele), Mesi i Suarez.

LION: Lopeš (od 34. Žorželan) - Duboa, Denajer, Marselo, Marsal, Mendi (od 78. Korne) - Ndombele, Tusar, Fekir - Depaj (od 73. Traore) i Dembele.


REZULTATI ČETVRTFINALA LIGE ŠAMPIONA:

sreda

Bajern Minhen - Liverpul 1:3 (1:1), prvi meč 0:0
/Matip 39ag - Mane 26, 84, Van Dajk 69/


Barselona - Olimpik Lion 5:1 (2:0), prvi meč 0:0
/Mesi 18p, 78, Kutinjo 31, Pike 81, Dembele 86 - Tusar 58/



utorak

Juventus - Atletiko Madrid 3:0 (1:0), prvi meč 0:2
/Ronaldo 27, 48, 86/

Mančester siti - Šalke 7:0 (3:0), prvi meč 3:2
/Aguero 35, 38, Sane 43, Sterling 56, B. Silva 71, Foden 78, Žesus 84/

prošle nedelje

Pari sen Žermen - Mančester junajted 1:3 (1:2), prvi meč 2:0
/Bernat 12 - Lukaku 2, 30, Rašford pen 90/

Borusija Dortmund - Totenhem 0:1 (0:0), prvi meč 0:3
/Kejn 49/

Porto - Roma 3:1, 2:1 (1:1), prvi meč 1:2
/Soareš 26, Marega 52, Teles pen 117 - De Rosi pen 37/

Real Madrid - Ajaks 1:4 (0:2), prvi meč 2:1
/Asensio 70 - Ziješ 7, Neres 18, Tadić 62, Šene 72/

Četvrtfinala su zakazana za 9. i 10, odnosno 16. i 17. april, polufinala za 30. april i 1. maj, odnosno 7. i 8. maj, dok će finale biti odigrano 1. juna u Madridu.


N     A     J      A     V    A


Čekamo još dva putnika za četvrtfinale Lige šampiona!

Na žreb koji će se održati u petak u Nionu, tačno u podne, već su upisane ceduljice sa imenima Ajaksa, Totenhema, Mančester junajteda, Juventusa, Mančester sitija i Porta, dok će im se večeras posle 90, 120 ili više minuta - priključiti još dve ekipe.

Barselona će dočekati Lion i pokušati da "odbrani čast" španskog fudbala koji nema još nijednog predstavnika među osam najboljih, dok će Liverpul na gostovanju u Minhenu pokušati da nastavi savršen niz Engleza koji imaju već tri ekipe među četvrtfinalistima, ali jasno je da je njihov izazov možda i najozbiljniji.

Videćemo da li će Jirgen Klop zažaliti što još "silnije" nije napao na "Enfildu" poljuljani Bajern pošto ih ove sezone ne služi dobra sreća na gostovanjima u Evropi...

"HAJLAJTSI" NA MONDU!

Podsećamo vas da ćete najzanimljivije detalje utakmica Lige šampiona (Bajern - Liverpul i Barsa - Lion) moći da pogledate odmah po završetku mečeva, kao što ste već i navikli na MONDU, tako da ostanite uz naš portal!

Liverpul je izgubio sva tri prethodna duela na protivničkom terenu, u Napulju, Parizu i Beogradu, a ne treba podsećati koliko puta je baš "Alijanc arena" pogurala Bajern i dala im snagu da pobede rivala koji je na papiru i kvalitetniji od njih.

Biće to u svakom slučaju utakmica karijere za Nika Kovača koji ne može da računa na Kimiha, Milera, Robena i Tolisa, dok Klopu nedostaju Gomez, Keita i Okslejd-Čembrlen.

Barselona je sigurno očekivala da će revanš na "Nou Kampu" dočekati s boljim rezultatom iz Liona, međutim bili su neprecizni, pogotovo Luis Suarez, tako da ove večeri Lionel Mesi i ostali ne smeju da dozvole "pomračenje" kao prošle godine protiv Rome.

Dve ekipe su se srele poslednji put 2009. godine u osmini finala kada je dres Liona nosio Žuninjo i mučio Viktora Valdesa, ali je Barsa prošla ubedljivo (ukupno 6:3).

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ U MINHENU!

86' - GOOOL! DEMBELE! 5:1!

Sada se već igraju u Barseloni...

Lionel Mesi je povukao kontru i mogao je da bira gde će sa loptom, a ovoga puta je častio Dembelea koji se ubacio po levoj strani i iz prve završio odličnu akciju Barselone. Kao Nejmar u svoje vreme u Barsi.

84' - GOOOL! MANE! LIVERPUL VODI 3:1!

Delovalo je kao da se predao Bajern, a Liverpul je pogodio za miran finiš. 

Salah je divno prebacio loptu za Sadija Manea, a Senegalac je glavom pogodio za prolazak Liverpula u narednu fazu Lige šampiona.

81' - GOOOL! PIKE! GOTOVO JE! BARSA VODI 4:1!

Mesi se zaigrao na desnoj strani, nekoliko puta fintirao, a onda poslao loptu na drugu stranu gde se prišunjao Đerar Pike koji obožava ovakve situacije. Lako je ubacio u loptu Žorželana koji je bio nemoćan.

78' - GOOOL! MESI! MESI! BARSA VODI 3:1!

Majstorija Mesija... Zalomio je dvojicu čuvara i plasirao loptu u mrežu.

Barselona je pred prolaskom.

75' - Nije ovaj gol promrdao Bajern koji mlako deluje u odbrani što koristi Salah, ali mu je nedostajalo malo da bi savladao Nojera. 

72' - "RMC" prenosi da je bilo problema prilikom provere penala za Barselonu nad Luisom Suarezom, tako da ukoliko je to tačno - čekaju nas brojne reakcije nakon utakmice.

69' - GOOOL! VAN DAJK! 2:1 ZA LIVERPUL!

Skočio je bolje od svih i pogodio, baš kao Kristijano Ronaldo protiv Atletika.

Virdžil van Dajk je došao u Liverpul da bi pojačao odbranu, ali je golom posle kornera Džejmsa Milnera možda i doneo prolaz "redsima", pošto je Bajernu potrebno da sada postigne dva gola da bi prošli dalje...


60' - Levandovski!

Fenomenalan je ove večeri Serž Gnabri koji kao "munja" prodire po desnoj strani, ali na njegov odličan pas zakasnio je Robert Levandovski i lopta je prošla pored njega, tako da je Alison odahnuo posle ovog napada Bajerna.

Kingsli Koman je zamenio Franka Riberija.

59' -
Oliver Birhof i Joahim Lev gledaju Bajern, a od igrača koji su na terenu za Nemačku konkurišu samo Gnabri, Nojer i Zile, pošto je Humels "poslat u penziju".


58' - GOOOL! LION SE VRAĆA U IGRU! TUSAR! 2:1!

Neozbiljno deluje odbrana Barselone. "Mekani" su bili u duelima i to je iskoristio Luis Tusar koji nogom, na pet metara posle kornera, šalje loptu u mrežu nemoćnog Mark-Andrea Ter Štegena koji je pre toga nespretno napravio korner.

Odužilo se zbog VAR provere i gol je ipak dodeljen Lionu...

Imamo li utakmicu i na "Nou Kampu"?

50' - Salah!

Nigde nije bilo Egipčćanina do sada, a u prvoj šansi na meču dobro je namučio Manuela Nojera koji se "branio" od lopte po mokrom terenu. Videćemo kome će kiša ići u korist u drugom poluvremenu...


47' - Mesi!

Velika šansa za Argentinca posle prodora Artura i Suareza, lobovao je golmana i lopta je išla u gol, ali Marselo je izbacuje sa linije.

Ipak, nemaju za čim da brinu...



45+6' -
Čak šest minuta nadokade igralo se u Barseloni zbog povrede golmana Lopeša, a Lion, koji se u finišu poluvreme okuražio da krene napred, ostaje još 45 minuta nade da bi mogli da naprave veliko iznenađenje. Zbog toga im treba više od Depaja koji je bio očajan do sada.

45' -
Sve uzbudljivije u Minhenu. David Alaba je bio blizu iz slobodnjaka zbog kog je Fabinjo dobio žuti karton, da bi Levandovski ušao u šansu posle vrhunskog starta Humelsa.

Ali, ofsajd!


39' - GOOOL! AUTOGOL! 1:1! U MINHENU!

Žoelu Matipu kao da je bilo žao Manuela Nojera pošto je 13 minuta posle njegovog kiksa - uzvratio "poklonom".

Bila je to dubinska i iznenadna lopta po desnoj strani napada Bajerna i odličan prijem i trk Serža Gnabrija. Hteo je da "gađa" Roberta Levandovskog na petercu, ali je Matip bio brži od njega i smestio je loptu u sopstvenu mrežu.

Urla kraj klupe Jirgen Klop, iako Liverpul i dalje ima rezultat koji ih vodi dalje.


37' -
Serija atraktivnih poteza Luisa Suareza u kojima je pokazao svo svoje majstorstvo, ali završetak akcije nije izmamio aplauze nego uzdahe. Lopta je završila malo pored gola koji čuva rezervni golman Liona.

34' -
Odlična odbrana Nojera posle šuta Robertsona u Minhenu, dok na Nou Kampu publika aplaudira Antoniju Lopešu koji izlazi zbog povrede. Menja ga Žorželan.

31' - GOOOL! KUTINJO! 2:0 ZA BARSU!

Barselona je odlučila da se ne igra i da odmah "reši" Lion.

Fantastičan pas Artura za Suareza između dvojice defanzivaca, i lep prijem Urugvajca kojim je direktno stekao prednost u odnosu na čuvare, postao je još bolji kada je "gurnuo" loptu na levu stranu za Kutinja koji ju je ubacio u praznu mrežu.

Bilo je potrebno Barseloni da pokrene uspavanog Kutinja, možda je ovo taj trenutak...


26' - GOOOL! LIVERPUL VODI! MANE 1:0!

Neverovatan kiks Manuela Nojera za vođstvo Liverpula u Minhenu.

Bilo je zatišje sve do ispucane lopte za Sadija Manea, uz njega je stajao jedan fudbaler Bajerna, a onda je neočekivano na njega izašao i Manuel Nojer, okrenuo ga je Senegalac kao na ringišpilu i - ubacio loptu u praznu mrežu.

Izgleda da su bili u pravu oni koji su tvrdili da Nojer od povrede nije isti fudbaler...

Kada je u pitanju Mane - ovo je njegov deveti gol na poslednjih 10 mečeva.


25' -
Prvo značajnije uzbuđenje u Minhenu posle šuta Bobija Firmina, gađao je iskosa s desne strane, bacio se Nojer na loptu i pokrio bliži ugao, a lopta ide malo pored gola. Za to vreme u Barseloni ukazuje se pomoć golmanu Antoniju Lopešu.

20' -
Konačno i Lion na drugoj strani. Imao je dosta prostora Musa Dembele da se namesti i šutira sa oboda šesnaesterca, ali je njegov udarac otišao preko gola...

16' - GOOOL! BARSA VODI! MESI! 1:0!

Biće mnogo polemike posle penala koji je dosuđen za Barselonu...

U duelu su bili Luis Suarez i Džejson Denajer, a Urugvajac je pao nakon što je nagazio svog čuvara, uz standardno naglašenu gestikulaciju. Istina, Denajer je mogao i pametnije da postupi u ovoj situaciji...


Arbitar je pokazao na "belu tačku", nije konsultovan VAR, a Mesi je postigao gol.

I to panenkom!

13' -
Ne može Henderson. Samo 13 minuta je izdržao kapiten Liverpula koga menja Fabinjo.



8' -
U Minhenu sporiji početak i povreda Džordana Hendersona koji je morao da izađe van terena kako bi mu se ukazala pomoć, a odmah se zagreva Fabinjo.

Kao da smo "prozvali" fudbalere Liverpula i Bajerna pošto su odmah nakon ovog "upisa" iz osmog minuta priredili uzbuđenje navijačima. Bio je to šut TIjaga Alkantare čiji udarac ide malo preko gola Alisona.

3' - Mesi!

Nije prošlo ni dvadesetak sekundi, a Lopeš na novim iskušenjima. Sada je maestralno desnom rukom uspeo da izbaci odličan šut Lea Mesija koji je išao u okvir gola. Samo korner za Barselonu.


3' -
Barselona silno kreće u meč i želi što raniji gol, pa posle odličnog trka Kutinja po levoj strani, i lopte na brzinu na drugu stranu, Lopeš preseca pas koji je išao na nogu Suarezu.

1' -
Utakmice u Minhenu i Barseloni su počele!

- Neočekivano pojačanje na tribinama za Lion!


- Posle velikih utakmica Kristijana Ronalda, obično bi i Lionel Mesi zablistao. I obrnuto. Stoga mnogi očekuju veoma motivisanog Argentinca u važnom meču protiv Liona, a Gari Lineker je na Twitteru sproveo zanimljivu anketu.


- Po reakcijama na društvenim mrežama može se zaključiti da su navijači Liverpula besni na Jirgena Klopa što je Fabinja ostavio na klupi, a ne Hendersona, Milnera ili Vajnalduma.


- Manuel Nojer "skače" na listi...


- Pred utakmicu u Barseloni došlo je do incidenata u kojima su povređeni navijači Liona.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC