• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan pred monitoring UEFA: Državo, pomozi!

Autor mondo.rs

"Za evropsku licencu pomoć države je neizostavna", kaže predsjednik Partizana Milorad Vučelić. Potpredsjednik Vladimir Vuletić tvrdi da neće biti lako: "Partizan ne smije da ne igra Evropu".

 Partizan pred monitoring UEFA: Državo, pomozi! Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Plasman u polufinale Kupa Srbije u sjenci je problema koji pritiskaju Partizana, a koji su posljednjih dana kulminirali ostavkama trenera Zorana Mirkovića i sportskog direktora Ivice Ilieva.

Čelnici crno-bijelih pokušavaju da reše pitanja njihovih nasljednika, ali i ono vezano za nastup "parnog valjka" naredne sezone u Evropi. I dobijanje evropske licence je vrlo neizvjesno...

Nisu samo loši rezultati problem za Partizan, već i loša finansijska situacija, koja je i uzrok mnogih nevolja u Humskoj. Predsjednik kluba Milorad Vučelić u utorak je, poslije sjednice Upravnog odbora, izjavio da je pred njim i saradnicima rješavanje problema monitoringa UEFA, koji je zakazan za 31. mart.

Međutim, nedostatak novca nameće pitanje da li će Partizan uopšte proći rigoroznu kontrolu Evropske fudbalske unije i da li će steći pravo da ne ljeto pokuša da izbori grupnu fazu Lige Evrope. Za rješenje problema monitoringa Partizanu je, prema nezvaničnim informacijama, potrebno oko 2.500.000 evra.

Potpredsjednik kluba Vladimir Vuletić kaže da neće biti lako i da je pozicija Partizana teška.

"Neće biti lako", ne skrivajući strepnju rekao je za "Informer" čelnik crno-bijelih.

"Partizanu je potrebno veoma mnogo novca da bi prošao monitoring UEFA. Nastojimo da to riješimo. Što se mene tiče, to je primarni cilj", jasan je stav Vuletića.

MAJ 2015. godine: Dug Partizana oko 12 miliona evra

JUN 2017. godine: Dug Partizana oko 15 miliona evra


"Partizan ne smije da ne igra Evropu. Sve činimo da dobijemo licencu, to je prioritet svih prioriteta. Ne samo da igramo, već da prođemo u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Ne smijemo sebi da dozvolimo da dve godine zaredom ne plasiramo u grupu", naveo je potpredsjednik "parnog valjka" zadužen za pravna pitanja.

Vuletić kaže da lično ne bi mogao da prihvati da Partizan ne igra Evropu sljedeće sezone.

"Govorim u svoje ime: ako ne dobijemo licencu UEFA, ne bih mogao da prihvatim da ne igramo Evropu i preuzeo bih odgovornost", naglasio je Vladimir Vuletić.

"Ne bih mogao da prihvatim i da ne igramo grupnu fazu. Uostalom, nema šta da pričam da li su nam šanse dobre ili loše, Partizan mora da igra Evropu. Bez licence nema života u Partizanu", vrlo jasan je stav čelnika Partizana.

Vučelić: "Igrači su odgovorni" (ANKETE)

O tom problemu u četvrtak je govorio i predsjednik Milorad Vučelić gostujući u Jutarnjem programu na televiziji "Pink". Prvi čovjek crno-bijelih smatra da se protiv Partizana vodi "specijalni rat".

"UEFA svake godine krajem marta, do početka aprila sprovodi finansijsku kontrolu u svim klubovima. Klubovi moraju da obezbijede sva sredstva i potraživanja, reprogramiraju... da bi mogli da obezbijede normalno funkcionisanje. Postoje problemi u Partizanu, ali ne razumijem takvu vrstu specijalnog rata koja se vodi lažima. Kažu duguju se plate, a igračima prije dva dana isplaćena januarska plata. Uprava se za sada trudi da se obezbijedi evropska licenca, a tu je pomoć države neizostavna. Sve ostalo je na igračima", rekao je Vučelić. 

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC