Davor Dragičević dočekao kovčeg sa tijelom Davida

Autor:

Posmrtni ostaci tragično stradalog mladića Davida Dragičevića prevezeni su danas iz Banjaluke u austrijski grad Viner Nojštat, gdje će ponovo biti sahranjeni.

0
A- A A+
pravda za davida, dragičević, davor Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Kovčeg sa Davidovim posmrtnim ostacima dočekao je njegov otac, Davor Dragičević.

To je prvo pojavljivanje Davora Dragičevića od kako je krajem decembra napustio Banjaluku.

On je u Banjaluci prošle godine predvodio proteste pod nazivom "Pravda za Davida", a nestao je iz grada nakon što je za njim raspisana potjernica.

Davor već godinu dana traži istinu o smrti svog sina, optužujući visoke predstavnike vlasti u Republici Srpskoj za prikrivanje ubica. Odmah poslije misteriozne smrti Davida Dragičevića oformljen je i pokret "Pravda za Davida" i organizovani su protesti u Banjaluci, sa zahtjevom da se istina o njegovoj smrti objelodani.

On je večeras, čekajući kovčeg, izjavio za televiziju N1, ne navodeći nikakve dokaze, da je ''Milorad Dodik poslao jednog ubicu i ovdje'' i najavio drugi vid borbe za, kako je naveo, istinu i pravdu.

Davor Dragičević je, takođe, ponovio optužbe na račun najviših zvaničnika Republike Srpske, za koje on tvrdi da su direktno odgovorni za smrt njegovog sina, koja je nerazjašnjena i nakon godinu dana.

David je nestao 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo pronađeno je u rijeci Crkvena na ušću u Vrbas 24. marta.

Članovi grupe "Pravda za Davida" ispratili su ranije tokom dana iz Banjaluke posmrtne ostatke Davida Dragičevića koji su, na zahtjev porodice, ekshumirani pre dva dana kako bi bili prenijeti i sahranjeni u Austriji.

Ostale vijesti