• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić oprezan: Zrinjski je pobjeđivao u Boriku

Autor mondo.ba

Trener banjalučkog Borca Mirko Mikić poručuje da će uprkos povredama Borac izaći sa najjačim sastavom i maksimalnim respektom protiv Zrinjskog.

 RK BORAC - RK Zrinjski najava - Idemo na pobjedu Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije prolaska u finale Kup BIH u srijedu, rukometaši Borca vraćaju se prvenstvu, a sljedeći protivnik u nedjelju od 18.00 časova biće ekipa Zrinjskog.

Ritam srijeda-subota pomalo ostavlja traga na ekipi Borca, ima nekoliko sitnih povreda, ali uprkos tome, trener Mirko Mikić poručuje da će njegova ekipa odigrati maksimalno.

"Nadam se da ćemo moći odmoriti većinu igrača koji su u dosadašnjem dijelu sezone prilično potrošeni. Zavisi sve i od današnjeg i sutrašnjeg treninga, da vidimo kakvo je stanje sa tim sitnim povredama, bilo je dosta udaraca protiv Visokog. Vidjećemo kako se igrači ponašaju i u dogovoru sa kondicionim trenerom i doktorom odlučiti kakav je pristup. Sigurno je  da ćemo izaći u najjačem sastavu u tom trenutku, jer ne možemo da se opustimo, moramo od starta da igramo maksimalno“, rekao je Mikić.

Trener Borca ima maksimalan respekt prema ekipi iz Mostara.

"Otpustili su trenera pa ga vratili, očigledno je da bolje igraju kada je on tu. U blagom su usponu forme, kod kuće nisu izgubili nijednu utakmicu i sama činjenica da su uz Ljubuški i Gračanicu jedina ekipa koja je pobijedikla Borac u Boriku daje nam obavezu da ih shvatimo maksimalno ozbiljno.Podmladili su ekipu, svake godine izbace dva, tri nova igrača, prošle godine im je jedan momak, juniorski reprezentativac otišao u Zagreb, očekujem da će i ove i sljedeće sezone izbaciti dva nova klinca koji će konkurisati za reprezentaciju Hrvatske što je podatak vrijedan pažnje“, istakao je Mikić.

Heroj Borca u posljednjoj, možda i nekoliko posljednjih utakmica golman Bojan Ljubišić ističe da nema opuštanja i da je ekipa uprkos skorom četvrtfinalu EHF Čelendž kupa sa ČSM Bukureštom fokusirana na prvenstveni duel sa Zrinjskim.

"Nije nam u glavi ČSM, bar ne meni sigurno. Iz iskustva znam da to planirnaje unaprijed nije pametno. Jeste malo naporan ritam, međutim, mislimd a smo dosta spreman ekipa i imamo rotaciju. Nema opuštanja, pogotovo ne protiv Zrinjskog. Mlada su ekipa, mogu da naprave problem, ali mi smo sebi najveći problem. Sigurno je da smo favoriti, idemo na pobjedu, ona nam treba da ostanemo u vrhu. Pozivam navijače da nas ponovo podrže, stvarno je lijepo igrati uz takvu podršku. Treneru je malo teško zbog sastava, ali ritam je takav, znali smo da će tako biti. Plakati ne možemo, niti smijemo. Moramo da pobjeđujemo“, rekao je Ljubišić.

Iz RK Borac m:tel u petak su još jednom osudili potez Ministarstva civilnih poslova BIH, koje je odbilo zahtjev Borca za finansijsku pomoć u organiziovanju četvrtfinalne utakmice EHF Čelendž kupa.

"To je atak ne samo na RK Borac već na sve klubove iz RS i pokazali su da ne doživljavaju RS kao bitan dio BIH. Obratićemo se predsjedavajućem Predsjedništva BIH, predsjednici i premijeru RS da nas svojim autoritetom zaštite i to ne samo nas već sve klubove, jer danas je to RK Borac, a sutra će biti neko drugi", rekao je predsjednik UO RK Borac Siniša Kondić.

PLBIH, 18. kolo:

Sloga D – Bosna
Slavija – Sloga GV/U
Leotar – Derventa
Konjuh – Goražde
Maglaj – Vogošća
Borac m:tel –Zrinjski
Lokomotiva – Gračanica

TABELA: Bosna 40, Gračanica 39, Borac m:tel 34, Vogošća 30, Konjuh 28, Sloga GV/U 26, Zrinjski 26, Sloga D 25, Leotar 25, Maglaj 23, Lokomotiva 22, Goražde 16, Derventa 10, Slavija 3

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC