OHR o Salkićevoj izjavi: Pažljivo birajte riječi

U Kancelariji visokog predstavnika kažu da bi zvaničnici u BiH, posebno oni na najvišim pozicijama, trebalo da pažljivo biraju riječi kada govore o osjetljivim temama.

0
A- A A+
novinari, protest, podrška, vladimir kovačević, napad Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

"Kancelarija visokog predstavnika smatra da se institucionalni lideri u cijeloj zemlji trebaju okrenuti ka budućnosti, a svoju pažnju usmjeriti da građanima pruže bolje uslove za život, te da doprinesu pomirenju i prosperitetu,'' navodi se u odgovoru OHR na pitanje Monda da prokomentarišu Salkićevu izjavu o "generacijama koje su odgojene da čine zločine."

U OHR ističu da svi zvaničnici, posebno oni na najvišim pozicijama, treba da pažljivo i odgovorno biraju riječi kada su u pitanju osjetljive teme poput rata.

Podsjećamo, Ramiz Salkić je komentarišući incident u Prijedoru u kojem je Renato Marjanović maltretirao i vrijeđao Azrina Hodžića, izjavio da su nove generacije u Republici Srpskoj - novi zločinci.

"U RS su odgojene nove generacije koje su, ako im se ukaže prilika, spremne činiti veće zločine nego generacije koje su to činile od 1992. do 1995. godine,'' rekao je Salkić.

Ostale vijesti