Otvoren Dječji zoo vrt u Beogradu (FOTO,VIDEO)

Autor:

U okviru Zoološkog vrta u Beogradu danas je otvoren Dječji zoo vrt koji se prostire na 1.000 kvadrata i koji je važan za sve mališane koji posjete ovu ustanovu, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

0
A- A A+


On je rekao da se kroz ovakve projekte promovišu zdrav život, kontakt sa prirodom i dječije igre, i ocijenio da će ovaj kutak biti veoma značajan za djecu Beograda, ali i sve ostale mališane koji dođu u posjetu.

"Djeca nam boluju od nedostatka kontakta s prirodom i mislim da je ovo dobar način da imaju kontakt s prirodom i životinjama", rekao je Radojičić.

Radovi na ovom projektu trajali su šest mjeseci, nekadašnji Bebi zoo vrt je preuređen u Dječji zoo vrt, objašnjava direktor Zoološkog vrta Srboljub Aleksić.

"Dobili smo jednu oazu za djecu u okviru zoološkog vrta, jedan poseban dio gdje je dozvoljen direktan kontakt sa životinjama, igralište za djecu, a u planu je i da se otvori i prodavnica ili kafić, kako bi roditelji mogli da se odmore dok se deca igraju", kaže Aleksić.

Izvor: Tanjug


Vrijednost projekta iznosila je 15 miliona dinara, od čega je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija za Dječji zoo vrt izdvojilo 10 miliona.

"Na ovaj način smo željeli da unaprijedimo ponudu zoološkog vrta, kako bi strani turisti koji dolaze,a i građani Srbije mogli da uživaju u ovakvim sadržajima", kaže državni sekretar u Ministarstvu trgovine Miroslav Knežević.

Zoološki vrt u Beogradu ima dugu tradiciju i postoji već 83 godine. U 2018. godini ovu ustanovu posjetilo je 430.000 ljudi.

Ostale vijesti