Kazna za Nikolu Nikića: Klevetanje i vrijeđanje...

Autor:

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine kaznila je Nikolu Nikića, glavnog trenera Bratstva iz Gračanice.

0
A- A A+
Nikola Nikić Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener Bratstva je kažnjen zabranom vršenja funkcije naredne dvije utakmice i novčanom kaznom od 1.000 KM zbog vrijeđanja i klevetanja na utakmici 16. kola Prve lige FBiH između njegovog Bratstva i TOŠK-a.

Savez je Nikića kaznio i zbog povrede propisa i društveno sportskog vladanja, kao i zbog povrede Kodeksa o ponašanju članova fudbalske organizacije FS BiH. Zbog nesportskog ponašanja na istoj utakmici s tri utakmice suspenzije kažnjen je igrač Bratstva Kosta Bajić.

Novčanom kaznom od 1.000 KM kažnjena je Zvijezda iz Gradačca, takođe zbog vrijeđanja i klevetanje te povrede Kodeksa o ponašanju.

Na teret im se stavilo i istupanje u medijima javnog informisanja izjavama neprimjerenog, uvredljivog i klevetničkog sadržaja te iznošenja neosnovanih i neargumentvanih tvrdnji u vezi sa odlukama komisija i suđenjem na utakmici protiv Orašja.

TOŠK je zbog obmanjivanja i dovođenja u zabludu, a vezano za registraciju igrača Andreja Pavlovića kažnjen s novčanom kaznom od 1.000 KM.

Nikola Nikić za MONDO: Menadžeri "ubili" fudbal!

Ostale vijesti