• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Daleko je pravi put za Partizan, Spartakov "prvenac"!

Autor mondo.rs

Crno-beli zabeležili treći uzastopni poraz u Superligi Srbije. Meč 27. kola obeležila prva pobeda Spartaka protiv Partizana u Humskoj.

 Daleko je pravi put za Partizan, Spartakov "prvenac"! Izvor: MN PRESS

U sezoni 2006/2007 Partizan je pod vođstvom Miroslava Đukića doživeo četiri vezana poraza u prvenstvu. Od 2. do 20. maja izgubio je od Hajduka iz Kule (0:3), Crvene zvezde (1:2), Bežanije (1:2) i Vojvodine (0:2).

Crno-beli su na putu na ponove taj negativan rekord.Trenutno broje poraze od Radničkog (0:1), Voždovca (0:1), Spartaka (1:3)... 

Ne samo da Partizan igra promenljivo i taman kada navijači crno-belih pomisle da se stvari popravljaju, one postanu još gore, nego "parni valjak" ume i da na jednoj utakmici pokaže više lica i kada je tako obično se ne završi dobro po Beograđane.

Najbolji primer slabog karaktera tima Partizana i igre sa previše oscilacija je utakmica protiv Spartaka iz Subotice. Subotičani su konačno uspeli u onome što pokušavaju decenijama, da pobede Partizan u Humskoj. To im je pošlo za rukom iz 32. pokušaja (25 pobeda Partizana, šest remija i jedna Spartaka).

Partizan – Spartak 1:3 (1:1). Strelac za domaći tim bio je Rikardo Gomeš u osmom, za za goste Stefan Denković u 18, Dejan Đenić u 50. i Nemanja Oradović u 90. minutu.

Izvor: MN PRESS


Partizan gotovo da nije izašao i šesnaesterca "golubova" u prvih deset minuta. Ređali su se napadi i prilike, da bi takva igra rezultovala golom Rikarda Gomeša u osmom minutu.

A, onda su jednostavno crno-beli "nestali", prestali sa napadima, i dopadljiva igra se očas posla pretvorila u nepovezanu jurnjavu za igračima u narandžastim dresovima.

Ređale su se greške, a gost je to umeo da iskoristi.

Da li zadovoljni vođstvom ili zbog nečeg drugog fudbaleri Partizana su stali, Spartak je preuzeo kontrolu nad utakmicom, stvarao šanse i postizao golove. Partizan je sve više bivao nesiguran, a posebno odbrana domaćina, koja je od 28. minuta bila oslabljena zbog povrede Nemanje R. Miletića. Tu nije bio kraj nevolja sa povredama, jer je pred odlazak na odmor prinudno zamenjen i Danilo Pantić.

Vršilac dužnosti trenera Partizana Žarko Lazetić je protiv Spartaka izveo verovatno najjači tim u ovom trenutku, ali ta činjenica se nije odrazila na konačan rezultat. Spartak je bio bolji i zasluženo pobedio.

Tek kada su Subotičani postigli drugi gol Partizan se trgao. Međutim, bilo je kasno.

U donjem delu izveštaja možete pročitati opis najzanimljivijih detalja utakmice.

FOTO: Miletić bacio kopačku - ništa od reprezentacije?

Izvor: MN PRESS


Glavni sudija utakmice je Miloš Milovnović.

PARTIZAN
: Stojković – N. R. Miletić (od 28' Šehović), Valijente, Pavlović, N. G. Miletić – Šćekić (od 57' Kosović), Zdjelar, Zakarić, Pantić (od 40' Tošić) – Nikolić, Rikardo.

SPARTAK: Ostojić – Tekijaški, Kerkez, Otašević, Milošević – Glavčić, Maričić – Tufegdžić (od 67' Mladenović), Đenić (od 83' Đorđević), Denković – Obradović.

GOOOL!

90+4' Nemanja Obradović je iz kontre stavio tačku na "I". Denković ga je video slobodnog, lepo proigrao i nije mu bilo teško da zatrese mrežu.

82' Velika šansa za Zakarića, šutirao je iskosa sa leve strane, sa nekih 13-14 metara, ali je Ostojić odbranio i ovaj pokušaj fudbalera Partizana.

65' Ostojić je u poslednjem trenutku intervenisao ispred Rikarda Gomeša. Bila je to lepa akcija Partizana.

62' i 63' Bio je ugrožen Miloš Ostojić, ali udarci Zorana Tošića i Gorana Zakrića minut kasnije nisu bili precizni.

PREČKA!

53' "Raspala" se odbrana Partizana, gotovo svaki napad Spartaka je prilika. Denković je posle odličnog centaršuta pogodio prečku.

GOOOL!

50' Posle pet minuta igre Spartak je uspeo da potpuno preokrene rezultat. Nemanja G. Miletić je pogrešio posle centaršuta, lopta se od njegove noge odbila do Dejana Đenića, kome nije bilo teško da sa pet metara savlada Vladimira Stojkovića.


Završeno je prvo poluvreme...

40' Lazetić je morao da izvrši i drugu prinudnu izmenu. Danilo Pantić se požalio na povredu, tako da je umesto njega na terenu Zoran Tošić.

34' Još jedna prilika za Spartak posle udarca Denkovića. Ovaj put je Stojković odbranio.

28' Miletić, ipak, ne može. Šehović ulazi umesto njega. Desni bek Partizana se prilično iznervirao zbog povrede, da je još na terenu skinuo kopačku i bacio je u reklame.

- Nemanja R. Miletić se povredio, već dugo je van igre. Žarko Lazetić je već poslao Zlatana Šehovića na zagrevanje. Vratio se desni bek u igru...

20' Nova šansa za Spartak. Glavčić je mogao da za dva minuta donese preokret.

GOOOL!

18' Spartak se otvorio posle primljenog gola, izveo nekoliko opasnih napada i u 18. izjednačio. Stefan Denković je lepo prevario Nemanju R. Miletića i pogodio donji desni ugao. Stojković je bio nemoćan.

10' Nova prilika. Partizan ne izlazi iz kaznenog prostora Spartaka. Šansu je propustio Nemanja Nikolić.

PENAL I GOL!

8' Stefan Denković je slučano igrao rukom, ali pošto je prvo odigrao nogom, a ovaj prekršaj nije promakao sudiji Milošu Milovanoviću. Loptu je namestio Rikrado i pogodio!

- Velika ofanziva Partizana...

7' Šut Strahinje Pavlovića, nema promene rezultata.

4' i 5' Dve dobre prilike za Partizan! Prvo je posle dobre lopte Danila Pantića i centaršuta Gorana Zakarića najbolji strelac crno-belih Rikardo Gomeš imao šansu, međutim fudbaler Spartaka je rukom otklonio opasnost, ali se nije oglasio sudija Milovanović. Nepun minut kasnije je Kazarić gađao iskosa sa desne strane, dalji ugao, međuim nije bio precizan.

- Na tribinama nešto preko 1.000 navijača. Loša poseta u Humskoj. Počinje utakmica...


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC