• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp osnivač pozvao da ukinemo Facebook: Hoćete li?

Autor mondo.rs

Jedan od osnivača aplikacije WhatsApp Brajan Ekton ponovo je pozvao korisnike da izbrišu svoje profile na društvenoj mreži Fejsbuk.

 WhatsApp osnivač pozvao da ukinemo Facebook: Hoćete li? Izvor: MONDO portal

On je pred studentima na Univerzitetu Stenford u Kaliforniji kritikovao Facebook i druge tehnološke gigante poput Google kompanije, jer su previše fokusirani na profit, prenosi londonski The Sun.

Ekton je 2014. godine prodao Facebook kompaniji svoj udeo u WhatsApp kompanijii za 14 milijardi dolara, a kompaniju je napustio 2017. godine, jer se, kako je rekao, nije slagao da oglasne poruke treba da se uvode u platformu za razmenu poruka.

Ekton je danas šef Signal aplikacije, neprofitnog rivala WhatsApp aplikaciji, a direktora Facebook-a Marka Cukerberga optužio je da trguje s privatnošću korisnika kako bi omogućio reklame na svojoj platformi i povećao prihod. Tokom poslednjeg susreta Ekton-Cukerberg nastala je i čuvena rečenica direktora Facebook-a "Ovo ti je poslednji put da pričaš sa mnom!"...

MONDO FACEBOOK ANKETA:

Ubrzo nakon Ektona, iz istih razloga WhatsApp je napustio i drugi osnivač - Jan Koum - navodeći Marka kao jednu od najvećih prepreka normalnom funkcionisanju aplikacije i ističući njegovu opsesivnu potrebu da se u WhatsApp ubace reklame.

Ovo je drugi put da Ekton poziva na brisanje Fejsbuka - to je uradio preko prvo i ranije, preko Twitter mreže, gde je napisao "Vreme je #IzbrisiteFacebook" nakon što se društvena mreža uplela u skandal s političkom konsultantskom firmom Kembridž analitika, koja je neovlašćeno pristupila podacima najmanje 87 miliona korisnika.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

S7

Fb je otrov

Laufer

Treba ukinuti sve te mreze..

RECENZIJE

TIPS & TRICKS