Dobre vijesti, jer nije sve tako crno

Autor:

I ove nedjelje donosimo vam pregled dobrih vijesti i pozitivnih priča koje smo objavili prošle sedmice.

0
A- A A+
dobre vijesti Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Na samom početku, podsjetnik na jedan zanimljiv projekat koji su pokrenule banjalučke studentkinje. Naime, pet studentkinja master studija psihologije s Filozofskog fakulteta u Banjaluci organizovalo je u domu za starija lica “Ivan Pavao II” u Banjaluci seriju psiholoških radionica sa starijim osobama, kako bi im se olakšali dani provodeni u ovoj ustanovi. Više o tome čitajte klikom na OVAJ LINK.

Obradovala nas je i vijest da će kniževnica i novinarka Martina Mlinarević biti ambasadorka BiH u Češkoj. Više informacija potražite OVDJE.

Razvojna banka Savjeta Evrope odobrila je pozajmicu od 11 miliona evra vlastima u BiH namijenjenih za njegu psihijatrijskih bolesnika na šest klinika od kojih četiri u Republici Srpskoj i dvije u Federaciji BiH. Saznajte više na OVOM LINKU.

Priča o grupi Banjalučana koji su zavrnuli rukave i očistili jedan dio svog komšiluka čeka vas OVDJE.

Predstavnici Humanitarnog udruženja "Karitas" iz Gradiške uručili su danas UKC Republike Srpske u Banjaluci donaciju - bolesničke krevete, ormariće, stolice i kolica za veš. Više o ovoj akciji saznajte klikom na OVAJ LINK.

Troje norveških poslanika predložilo je 16-godišnju aktivistkinju, koju je magazin Tajms proglasio jednim od najuticajnijih tinejdžera za 2019. godinu, za Nobelovu nagradu za mir. O kome je riječ saznajte OVDJE.

Prvi astronaut koji će stupiti na Mars biće ženskog pola, najavio je Džim Bridenštajn, šef američke svemirske agencije. Pročitajte više na OVOM LINKU.

I ove sedmice dodatnu motivaciju potražili smo u druženju sa atletskom reprezentativkom BiH Ivanom Macanović. Video vas čeka na OVOM LINKU.

U Dječijem pozorištu RS premijerno je izvedena predstava "Ježeva kućica". Zašto je svi hvale saznajte OVDJE.

Na samom kraju (a trebalo bi na početku) - mentalna higijena. Psiholog i psihološki savjetnik Mirjana Lukić otkrila nam je nekoliko načina da se osjećate bolje i prigrlite sebe. Tekst potražite OVDJE.

Uživajte u sjajnoj sedmici i da sve vijesti koje čujete budu - dobre.

Tagovi:

Ostale vijesti