• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Budućnost će u finišu sezone pokazati pravu snagu"

Autor mondo.rs

"Mi smo ispunili sve ciljeve, a čak i ako ne osvojimo ABA ligu, ne možemo biti gubitnik", poručio Gavrilo Pajović, sportski direktor Podgoričana

 Budućnost će pokazati snagu u finišu sezone Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Budućnost je ove sezone u Evroligi ostvarila samo šest pobeda, uz 20 poraza, a u ABA ligi, gde brani trofej, izborila je plasman u plej-of, kao trećeplasirani tim.

Mnogi dosadašnje rezultate ocenjuju kao neuspeh, ali ne i Gavrilo Pajović, sportski direktor Podgoričana.

"Zbog čega bi ovo bila ovo izgubljena, propala ili skupa sezona? Da li je to ovo kad je Budućnost među evropskim divovima, ili su to one godine kojih se nerado sećamo? Mi smo ispunili sve ciljeve, a čak i ako ne osvojimo ABA ligu, ne možemo biti gubitnik. Budućnost, Podgorica i Crna Gora nisu dobili izgubljenu, nego nezaboravnu košarkašku i sportsku godinu", ocenio je za portal cdm.me Pajović.

On je dodao da su na evro sceni ostvarene važne pobede, a u ABA ligi Budućnost tek očekuju najvažnije bitke.

"U sezoni nastupa u najvećem i najboljem evropskom takmičenju ostvarili smo velikih šest pobeda, i to nad CSKA, prvakom Evrope Realom, Barselonom, Baskonijom, Gran Kanarijom i Darušafakom. Četiri od šest tih timova u ovom momentu su pred vratima četvrtfinala. Najmanje dva od njih su favoriti za osvajanje. U ABA smo definitivno među učesnicima plej-ofa, sa najmanje jednakim šansama kao ostali. Nismo ni prošlu sezonu u završnicu ABA krenuli sa prve pozicije pa smo ipak došli do titule", rekao je Pajović.

Crnogorski tim ove sezone napravio je mnogo promena, osim smene trenera Aleksandra Džikića, doveden je veliki broj stranaca, zbog čega je upućeno najviše kritika na račun rukovodstva Podgoričana.

"I pored angažovanja značajnog broja stranaca nije otpušten nijedan crnogorski igrač. Nažalost, dva domaća igrača Ivanović i llić, koji su prošle seone bili među nosiocima igre, od kojih se mnogo očekivalo u ovoj sezoni, su zbog povreda sprečeni da pokažu koliko vrede i pomognu timu. A igrači iz inostranstva bili su izbor stručnog štaba koji jedini ima ovlašćenja da postavi koncepciju igre i odredi kakvi su igrači potrebni. Vodilo se računa o tome da je ovo prva sezona u kojoj je klub trebalo da odigra više od 60 utakmica u tri takmičenja u okviru osam meseci", napomenuo je sportski direktor Budućnosti.

Pajović kaže da Budućnost sada očekuju finiš sezone i da veruje da će ekipa pokazati kvalitet.

"Sigurni smo da će klub u narednih, nešto više od mesec, pokazati igračku, sportsku i organizacionu snagu. Da smo već ostvarenim uspehom, a to je slika o celokupnom napretku kluba, demantovali dušebrižnike, koji su kroz duge sportske karijere morali naučiti da se evropski rezultati, makar bili i tuđi, u maloj državi poput naše moraju poštovati. A da li te uspehe neko želi i prima sa oduševljenjem, to je njihova stvar i izbor", zaključio je Pajović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC