• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lovernj ne igra za Francusku na Mundobasketu

Autor mondo.rs

"Imajte razumevanja", napisao je Žofri Lovernj u šturom saopštenju.

 Lovernj ne igra za Francusku na Mundobasketu Izvor: MN PRESS

Dok se Žofri Lovernj oporavlja od povrede zadobijene u februaru i čeka "zeleno svetlo" za povratak u tim Fenerbahčea, saopštio je važnu vest koja se tiče narednog leta.

Lovernj je putem Twittera obavestio javnost da neće igrati za reprezentaciju Francuske na Mundobasketu u Kini,  bez detaljnijeg obrazloženja svoje odluke, pošto je napisao samo da se nada da će biti razumevanja za ovakav potez.

"Nakon pet uzastopnih godina tokom kojih sam igrao za reprezentaciju i sjajnih uspomena koje nosim iz tog perioda, svih tih medalja koje sam osvojio sa selekcijom, zbog razloga u koje ne bih da ulazim,  predstojećeg leta neću igrati za reprezentaciju. Nadam se da ćete imati isto razumevanje i ljubaznost prema mojoj odluci kao i prema onima koji su je doneli pre mene", napisao je Žofri Lovernj na svom zvaničnom nalogu na Twitteru.

Selektor "trikolora" Vensan Kole će tako morati da potraži nova rešenja u reketu pošto je Lovernj bio gotovo standardan u nacionalnom timu i sa Francuskom je osvojio bronzu na SP 2014. godine, odnosno zlato i bronzu na evropskim prvenstvima 2013. i 2015. godine.

Lovernj je u karijeri igrao za Šalon, Valensiju, Partizan, Himki, Denver, Oklahomu, Čikago, San Antonio i Fenerbahče, za koji ove sezone u Evroligi prosečno beleži 8,5 poena i 3,6 skokova.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a u subotu su određene i grupe prve faze ovog takmičenja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC