• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PlayStation i Xbox dobijaju konkurenciju - i to kakvu!

Autor mondo.rs

Google gejming servis ili konzola stiže, samo još da ga ili ih dočekamo!

 PlayStation i Xbox dobijaju konkurenciju - i to kakvu! Izvor: MONDO portal / Google / GDC

Prošlog leta smo pisali na temu da li postoji eventualni potencijal da pored velikih igrača na tržištu konzola (Nintendo, Sony, Microsoft), koji dominiraju konzolnim tržištem praktično oduvek, uđe i neko nov.

Taj tekst možete pročitati na ovom linku, i tad smo kao jedno od potencijalnih velikih imena pomenuli i Google, kao firmu sa dovoljno kapitala i uopšte resursa da bi mogao i da pomisli na tako nešto. Ipak, i tad smo zaključili da nam ne deluje kao da Google i Apple, pored mobilnih prodavnica gde već prodaju gomilu igara, žele da uđu i na tržište konzola.

No, neka nova otkrića, koja su se pojavila ovih dana nas teraju i na možda drugačije razmišljanje. Nedavno je otkriveno da je Google krajem januara patentirao koncept za kontroler i sistem notifikacija na njemu, koji možete u celosti pročitati ovde. Patent je pre svega skoncentrisan na sistem notifikacija, i nema govora o samom dizajnu kontrolera i njegovim drugim funkcijama, osim skice, koju možete videti u dokumentu, kao i nezvaničnog “rendera“ sa vrha ove vesti.

Pored ovog patenta, Google je najavio konferenciju za medije na GDC 2019, tačnije 19. marta, i pozvao je gotovo isključivo gejming novinare da prisustvuju, tako da je za očekivati da će predstaviti nešto vezano ga gejming.

Sasvim sigurno se zna da će verovatno jedan deo prezentacije biti njihova platforma za strimovanje igara, ali nas nova otkrića navode na to da bi Google zapravo možda mogao da nam otkrije i svoju konzolu, za koju se već duže vreme priča da se na njoj radi u tajnosti - kodno ime “Jeti“ bi konačno moglo da se realizuje

Šta god da se dešava, ostaje nam da sačekamo još par dana i pomenutu Google konferenciju na GDC-u, i onda se nadamo da ćemo tada imati više detalja. Google je, naravno, izbacio i video koji nam samo još više golica maštu i čini da sa nestrpljenjem očekujemo taj 19. mart!

Šta vi mislite o svemu ovome - šta biste voleli da vidite od Google kompanije u sferi gejminga?

Google — GDC 2019 Teaser
Izvor: Google

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS