Kružni tok i kod nekadašnje "Mljekare"

Autor:

Nova montažna kružna raskrsnica u banjalučkom naselju Malta, u blizini nekadašnje "Mljekare", biće instalirana do kraja aprila, a vrijednost nabavke iznosi 37.000 KM, rečeno je iz gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

0
A- A A+
kružni tok, radovi, saobraćaj Foto: Mondo/Vedran Ševčuk

Prema projektu, novi kružni tok imaće jednu saobraćajnu traku, a nalaziće se na ukrštanju prometnih ulica Mladena Stojanovića i Trive Amelice.

Načelnik banjalučkog Odeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da će na ovoj lokaciji najprije biti urađen novi asfalt jer je postojeći oštećen, a zatim će se ići u postavljanje montažne raskrnice.

Slična montažna raskrsnica biće uskoro i u naselju Obilićevo na ukrštanju istočnog tranzita sa Krfskom ulicom, jer se u ovom dijelu grada očekuje znatno povećanje saobraćaja nakon izgradnje nedostajućeg dijela istočnog tranzita i Zelenog mosta.

Sandić kaže da će ova raskrsnica imati dvije saobraćajne trake i da će se posebna pažnja obratiti na uklapanje biciklističkih traka i pješačkih staza.

Ovih dana će, u okviru planova za rasterećenje saobraćaja, biti raspisana i javna nabavka za izgradnju kružne raskrsnice na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice.

Ne postoji ''čarobni štapić'' za saobraćajne gužve

Ostale vijesti