Otvoren novi kružni tok na istočnom tranzitu

Autor:

Kružni tok kod novoizgrađenog tržnog centra "Delta planet" u Banjaluci, na ukrštanju istočnog tranzita i Ulice olimpijskih pobjednika, danas je zvanično otvoren, a riječ je o investiciji vrijednoj 2,8 miliona KM.

0
A- A A+
kružni tok Foto: Srna/Branislava Vukelić

Kružnu raskrsnicu, koja ima i podzemni prolaz, otvorili su predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar saobraćaja i veza Republike Neđo Trninbić, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i vršilac dužnosti direktora preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Višković je rekao da je u rekordnom vremenu završen kružni tok koji, ne samo što uljepšava ambijent, nego je i praksa svuda u Evropi jer su to najbolji objekti sa stanovišta bezbjednosti saobraćaja, a koristiće i pješacima za koje su sagrađeni podzemni prolazi za bezbjedno kretanje.

On je rekao novinarima da je ovo je projekat koji ne gradi samo Banjaluku, već i Srpsku, te istakao da je u proteklih deset i više godina u putnu infrastrukturu, magistralne, regionalne i auto-puteve, uloženo više od dvije milijarde KM.

Trninić je rekao da ovakvi infrastrukturni projekti poboljšavaju uslove u saobraćaju i povećavaju bezbjednost.

On je rekao da je ovakvih projekata bilo dosta u proteklom periodu, a da postoje i značajni planovi za buduće vrijeme.

Nešić je rekao da je riječ o veoma zahtjevnoj kružnoj raskrsnici sa pothodnicima, dodavši da je veći dio finansijskih sredstava u iznosu oko 1,7 milion KM uložen u izgradnju pothodnika.

"Sada imamo modernu saobraćajnicu gdje ćemo poboljšati protok saobraćaja i poboljšati bezbjednost, što treba da bude jedan od prioriteta i u budućem vremenu", kazao je Nešić.

Gradonačelnik Banjaluke rekao je da je ovo peta kružna raskrsnica koja je u proteklom periodu izgrađena u gradu i samo je jedna u nizu aktivnosti koju grad realizuje sa "Putevima" na poboljšanju saobraćajne infrastrukrure.

Tagovi:

Ostale vijesti