• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi: Jermenija u Sarajevu nema šanse

Autor mondo.ba

"Zmajevi" su se okupili u hotelu "Bosnia&Austria" na Ilidži gdje se medijima obratio selektor Robert Prosinečki.

Reprezentacija BiH će prije utakmice sa Jermenijom odraditi pet treninga u Trening centru FK Sarajevo u Butmiru, izuzev onog službenog, koji će kao i svi ostali biti otvoreni za medije samo prvih 15 minuta.

Do susreta sa Jermenijom, koji se igra u subotu (23. mart), reprezentativci BiH će trenirati ukupno pet puta, a nakon utakmice će se zaputiti u Zenicu, gdje će do utorka (26. mart) i duela sa Grčkom obaviti još dva treninga.

Selektor je na samom startu obraćanja otkrio da zbog povrede Elvis Sarić neće biti u kombinaciji za utakmicu sa Jermenijom.

"Mi već znamo tri-četiri dana da najvjerovatnije Sarić neće biti u sastavu za prvu utakmicu. Kroz ove cijele kvalifikacije je igrao standardno, bio je jako dobar, tako da ćesigurno njegov izostanak biti hendikep. Ali imamo igrača koji ga mogu zamijeniti. Utakmica protiv Jermenije je 'slabija', pod navodnicima, ali svi se nadamo da ćemo pobijediti. I Grčka je opasna, igra na rezultat", rekao je Prosinečki.

Ističe da je po navici optimista i vjeruje da "Zmajevi" mogu dobiti obje utakmice.

"Znamo koji su protivnici, znamo da nam i Jermenija može napraviti probleme i da nije za potcijeniti. A, Grčka po tradiciji je nezgodna. Ratnička je, borbena... Igrači im igraju u vrhunskim klubovima i neće biti nimalo lako. Vjerujem da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali, imamo dovoljno samopouzdanja, a i atmosfera u timu je na visokom nivou. Nije me strah ničega"

Nakon nekoliko okupljanja koje je propustio u timu je ponovo Sead Kolašinac.

"Sead će nam donijeti jedan kvalitet više. U Ligi nacija on nije igrao, što zbog povreda, što zbog molbi Arsenala. Mi smo i bez njega napravili odličan rezultat. Ćivić koji ga je zamijenio odigrao je jako dobro. On će posao odraditi najbolje što može ako dobije priliku, u to sam uvjeren."

"Robi" ne strahuje od kiksa i ističe da ukoliko Zmajevi žele na EURO 2020. moraju savladati Jermeniju.

"Imamo reprezentaciju koja mora pobijediti u toj utakmici i napravićemo sve da to i učinimo. A, kiksevi postoje, vidjeli ste Juventus protiv Đenove. U dobrom smo ritmu, imamo samopouzdanje i igrači su nam manje-više svi spremni. Zato ne vjerujem da Jermenija ima šanse u Sarajevu", zaključio je Prosinečki.

Robert Prosinečki je za ova dva susreta pozvao 23 igrača.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC