• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija bez Matića na Portugal, ima još povreda!

Autor mondo.rs

"Nema kuknjave i žala, imamo momke koji će dati sve od sebe protiv Nemačke i Portugala", kazao je Mladen Krstajić na današnjoj konferenciji za medije dok je nabrajao povrede reprezentativaca. Bez reči o Milivojeviću i Grujiću!

 Srbija bez Matića na Portugal, ima još povreda! Izvor: Mondo/Goran Sivački

Više loših nego dobrih vesti saopštio je selektor Mladen Krstajić na današnjoj konferenciji za medije pred početak novog ciklusa, i prve utakmice reprezentacije od novembra.

"Orlovi" su se ovog popodneva okupljaju u Staroj Pazovi gde će se kratko zadržati pošto ih već u sredu u Volfsburgu očekuje prijateljska utakmica sa podmlađenom reprezentacijom Nemačke (20. mart, 20.45h), što je zagrevanje za početak kvalifikacija za EURO2020.

Srbija će se preseliti u Lisabon gde je u ponedeljka (25. mart, 20.45) očekuje prvi meč novog ciklusa za kontinentalni šampionat, protiv branioca trofeja - Portugala.

A tamo - neće biti svih igrača sa prvobitno objavljenog spiska sa 27 imena.

Mladen Krstajić je saopštio novinarima da će Nemanja Matić propustiti obe predstojeće utakmice, Aleksandar Kolarov "samo" Nemačku, dok su probleme sa povredama prijavili su i Filip Kostić, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, kao iLjubomir Fejsa.

Mahom su problemi sa primicačem, odnosno "zadnjom ložom".

 "Povrede su sastavni deo sporta. Nismo imali sreće da nas zaobiđu, nema kuknjave i žala, imamo momke koji će dati sve od sebe. Nemamo mnogo vremena da se spremimo, jedan trening ovde, putujemo, tamo ćemo odraditi još jedan trening i potom igrati sa Nemcima, što je bitno za atmosferu. Potom Portugal koji je jako važna utakmica za nas", kazao je selektor Mladen Krstajić u današnjem obraćanju u Staroj Pazovi.

Selektor nije želeo da govori o formaciji koju će koristiti u predstojećim utakmicama, ali je naveo da će sastav sigurno biti drugačiji nego u poslednjem meču protiv Litvanije u Ligi nacija, uz poruku da ne potcenjuju Nemce koji su podmladili reprezentaciju.

"Ne može nas poljuljati ni to kako su igrali u poslednja dva takmičenja (Mundijal i Liga nacija prim.aut), imaju 50 igrača, oni su reprezentacija koja ima svoj sistem rada i moramo da ih poštujemo. Verujem u ove momke, daćemo maksimum. Što se tiče same utakmice, rezultat je bitan, ali je važnija utakmica protiv Portugala", naveo je selektor Krstajić.

Aktuelna tema ponovo su bili Luka Milivojević i Marko Grujić.

Na spisku ponovo nije bilo kapitena Kristal Palasa koga je selektor "otpisao" na prethodnoj konferenciji za medije kazavši da "on više ne želi za Srbiju", dok je u međuvremenu pouzdani vezista demantovao selektora, još jednom ga optuživši da govori neistine.

Marko Grujić je "precrtan" jer je prema rečima selektora odbio da igra za "orliće", što je fudbaler takođe demantovao u međuvremenu.

"Danas smo se okupili da pričamo o Nemačkoj i Portugalu, a više nemam komentara na one koje nisu tu. Samo pričam o momcima koji su tu", kazao je Krstajić.

Aleksandar Kolarov je poručio da je meč sa Portugalom najvažniji u kvalifikacijama, kazao je da "ne postoji posebna taktika" protiv Ronalda, kao i da je Nemačka važna za atmoferu.


"Oni su kvalitetniji od nas, ali moramo da budemo dobri i da iskoristimo naše prilike.  Da li loše može da utiče pred Portugal? Sve zavisi kako odigramo, ako izgubiš i odigraš loše može da utiče na samopouzdanje, ali i ako izgubiš i odigraš dobro - to je možda plus. Bitno je na psihološkom planu", otkrio je iskusni levi bek Rome.

Zašto je Srbija do sada beležila neuspehe u kvalifikacijama? Aleksandar Kolarov je spomenuo da je bilo stvari "oko ekipe" koje su odmagale, ali da su oni najveći krivci.

To će probati već sada da isprave.

"Čim krenemo kako ne treba, tako i završimo. Portugal je najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama, potom i Ukrajina, tako da sa dva dobra rezultata možemo da napravimo dobru situaciju. Isto tako sa dva loša može sve da se zakomplikuje", zaključio je on.


Golmani: Predrag Rajković (Makabi), Marko Dmitrović (Eibar) i Nikola Vasiljević (Radnik).

Odbrana: Antonio Rukavina (Astana), Nemanja R. Miletić (Partizan), Uroš Spajić (Krasnodar), Nikola Milenković (Fiorentina), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Strazbur), Aleksandar Kolarov (Roma) i Miroslav Bogosavac (Čukarički).

Vezni red: Nemanja Matić (Mančester junajted), Ljubomir Fejsa (Benfika), Nemanja Maksimović (Hetafe), Saša Lukić (Torino), Sergej Milinković-Savić (Lacio) i Branko Jovičić (Crvena zvezda), Darko Lazović (Đenova), Adem Ljajić (Bešiktaš),

Napad: Dušan Tadić (Ajaks), Filip Kostić (Ajntraht), Andrija Živković (Benfika), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Nemanja Radonjić (Marsej), Aleksandar Mitrović (Fulam), Aleksandar Prijović (Al Itihad) i Luka Jović (Ajntraht).

TOK KONFERENCIJE ZA MEDIJE:


- Milivojević i Grujić su tema zbog toga što su u javnosti demantovali reči Krstajića sa prethodne konferencije. Tada je Krstajić rekao da je Milivojević kazao da više ne želi da igra za reprezentaciju, dok je za Grujića naveo da je odbio da igra za mladu selekciju, zbog čega sada nije bio razmatran za spisak "A" reprezentacije.

"Danas smo se okupili da pričamo o Nemačkoj i Portugalu, a više nemam komentara na one koje nisu tu. Samo pričam o momcima koji su tu",
diplomatski odgovor dao je selektor Mladen Krstajić.

- "U utakmicu ne idemo da se izgubi, realan sam da igramo protiv Nemaca i prvi bih voleo da bude 5:0 za nas, ali... Ima tu momaka koji su nosioci ove reprezentacije i mi idemo na pobedu. Ne idemo da izgubimo", 

- "Dobro znamo koliko treba da poštujemo Nemačku. Ne može nas poljuljati ni to kako su igrali u poslednja dva takmičenja, imaju 50 igrača, oni su reprezentacija koja ima svoj sistem rada i moramo da ih poštujemo. Verujem u ove momke, daćemo maksimum, što se tiče same utakmice, rezultat je bitan, ali je važnija utakmica protiv Portugala", rekao je Krstajić o Nemačkoj.

- "Pričao sam s igračima iz Bajerna, igrao sam s mnogima iz Nemačke, oni će tražiti vetar u leđa i mi ćemo probati da iskoristimo. Oni su kvalitetniji od nas, moramo da budemo dobri i da iskoristimo naše prilike. Moramo da budemo spremni na to. Da li loše može da utiče pred Portugal? Sve zavisi kako odigramo, ako izgubiš i odigraš loše može da utiče na samopouzdanje, ali i ako izgubiš i odigraš dobro - to je plus. Bitno je na psihološkom planu", nadovezao se Aleksandar Kolarov na pitanje o prijateljskoj utakmici sa Nemačkom.

Izvor: Mondo/Goran Sivački



- Kako zaustaviti Ronalda?

"Ronaldo i Mesi su igrači koji se se rađaju jednom u sto godina. Nema tu neke taktike posebne, probaćemo da ih zaustavimo"
, iskren je bio Kolarov.

- "Formacija? Sastav sigurno neće biti isti, nijednom nisam izveo isti sastav, tako da neće biti tako ni protiv Portugala i Nemačke", rekao je Krstajić.

- "Što se tiče Evropskog prvenstva, bio sam još klinac kad smo igrali, neuspeh je što nismo dugo igrali. Neuspešni smo bili u njima, bilo je problema i van, ali je uvek bila naša krivica. Ne postoji poseban pritisak, igramo za prolazak na najveća takmičenja i mi stariji namećemo taj pritisak zbog rezultata, to je sasvim normalno", dodao je Aleksandar Kolarov na pitanje o neuspesima u prethodnim kvalifikacijama za EURO.

- Kako zaustaviti Kansela i Ronalda, pitali su novinari selektora: "Sigurno da imamo ideju kako da ih zaustavimo", nije hteo previše u detalje da ulazi Mladen Krstajić.

"Mesi je najbolji na svetu", suvišan je komentar dodao je selektor.

- "Čim krenemo kako ne treba, tako i završimo. Portugal je najvažnija utakmica u ovim kvalifikacijama, potom i Ukrajina, tako da sa dva dobra rezultata možemo da napravimo dobru situaciju. Isto tako sa dva loša može sve da se zakomplikuje"
, poručio je Aleksandar Kolarov kapiten reprezentacije Srbije.

- "Povrede su sastavni deo sporta. Nismo imali sreće da nas zaobiđu, nema kuknjave i žala, imamo momke koji će dati sve od sebe. Nemamo mnogo vremena da se spremimo, jedan trening ovde, putujemo, tamo ćemo odraditi jedan trening i potom igrati sa Nemcima. Potom Portugal koji je jako važna utakmica za nas", dodao je Mladen Krstajić.

- "Uz to, Dušan Tadić ima problem sa primicačem. Kostić je takođe imao problem sa zadnjom ložom i primicačem, na probleme se žalio i Aleksandar Mitrović. Na četiri ili pet igrača već ne možemo da računamo protiv Nemačke!", nadovezao se Krstajić.

- "Imamo problema sa povredama. Kapiten Kolarov neće moći protiv Nemačke, a Nemanja Matić ni za Nemce ni za Portugal. Poslednju utakmicu je odigrao 80 minuta i nije spreman, nažalost, neće moći da nastupi", saopštio je lošu vest selektor.

- "Drago mi je da ste došli u ovolikom broju. To je znak da je fudbal u Srbiji u prvom planu"
, počeo je Krstajić na konferenciji za medije.

- A spisak Portugala?
Fernando Santoš je ostao veran iskusnim igračima.

- Ko nas čeka u Volfsburug?
Joakim Lev je promenio "elfe".

- Pristetite se konferencije Mladena Krstajića pred mečeve koji slede (Nemačka i Portugal), a na kojima je individualno govorio o igračima koji su na spisku, ali i onima koji to (u ovom trenutku) nisu. Opširnije OVDE!

- Zanimljiva vest sa okupljanja reprezentacije Francuske. N'Golo Kante je rano jutros došao u "Klerfontejn", više od šest sati pre zakazanog dolaska "trikolora".

- Podsetimo, Srbija se takmiči u grupi "B" za Evropsko prvenstvo 2020. godine i sa nama su tu još Portugal, Ukrajina, Luksemburg i Litvanija. Na šampionat odlaze dve najbolje selekcije, dok Srbija ima i "vajld" kard zbog toga što je pobedila u grupi Lige Nacija.

- Srbija se od 2000. godine nije kvalifikovala za Evropsko prvenstvo.

- Pogledajte izgled svlačionica u Staroj Pazovi koje su sada u novom ruhu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC