• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šansa za Pavkova, Lane je takvu pretvorio u gol na SP!

Autor mondo.rs

Centarfor Crvene zvezde pozvan je naknadno u reprezentaciju Srbije posle povrede Prijovića. Događalo se da igrači takve pozive pretvore u golove za pobedu na Mundijalu.

 Milan Pavkov pozvan u reprezentaciju Srbije Izvor: MN PRESS

Gostujući u Mondo serijalu "Mojih top 11", Milan Jovanović ispričao je autoru Neši Petroviću da je i sam na prve pripreme kod Radomira Antića bio pozvan naknadno, ali da je tu šansu iskoristio, nametnuo se na treninzima i ubedio selektora da zaslužuje mesto ne na spisku...

...već i u startnih 11.

Taj naknadni poziv omogućio je Lanetu mesto u istoriji srpskog fudbala kao strelcu jedinog gola u pobedi "orlova" nad Nemačkom na Svetskom prvenstvu 2010. godine u Južnoj Africi.

Tako je i naknadni poziv koji je dobio Milan Pavkov ovog ponedeljka uveče, posle okupljanja ispovređivane reprezentacije Srbije u "Kući fudbala" u Staroj Pazovi, ništa drugo do prilika za centarfora Crvene zvezde da peh Aleksandra Prijovića iskoristi na najbolji mogući način i pokaže da je njegovo ime s pravom bilo aktuelno kada se govorilo o kandidatima za utakmice sa Nemačkom i Portugalijom.



"Nema kraja pehovima, a poslednji u nizu je povreda Aleksandra Prijovića. Zbog rupture mišića, napadač Al Itihada neće moći da bude uz reprezentativne saigrače u mečevima sa Nemačkom i Portugalom, a selektor Mladen Krstajić uputio je poziv Milanu Pavkovu, golgeteru Crvene zvezde", napisano je na portalu FSS i dodato:

"Junak Zvezdinog plasmana u Ligu šampiona, a zatim i prve, istorijske pobede u grupnoj fazi protiv Liverpula, staviće se odmah na raspolaganje selektoru najboljeg nacionalnog tima".



Selektor Krstajić ima mnogo problema oko priprema prijateljske utakmice u Volfsburgu u sredu od 20.45 i takmičarske u Lisabonu narednog ponedeljka u isto vreme, za Nemanju Matića već je poznato da neće moći da igra ni na jednom od martovskih mečeva, pored toga nekolicina igrača donela je i povrede iz klubova, ali se tokom konferencije za medije u bazi "orlova" ranije danas nije govorilo o mogućnosti da Prijović propusti obe utakmice.

* slušajte Mondo podcast u kom su teme bile reprezentacija Srbije, selektor Krstajić i utakmica u Lisabonu *



"Džoker" našeg tima u prethodnim kvalifikacijama i strelac gola koji nas je odveo u Rusiju pojavio se u Trening centru FSS u trenutku kada je ostatak ekipe trenirao na jednom od pomoćnih terena i već tada je moglo da se nasluti da je razlog povreda.

Selektor je, obrazlažući zbog čega se strelac nekih od najvažnijih golova crveno-belih ove sezone u Ligi šampiona i Superligi nije našao među inicijalnih 27, rekao da se Pavkov nalazi na pragu ulaska u seniorsku reprezentaciju, ali da mu za to nedostaje kontinuitet u klubu i mesto u startnih 11.

U međuvremenu, okolnosti su se promenile u korist 25-godišnjeg Novosađanina koji neće imati priliku da trenira sa ekipom do veče pred utakmicu sa Nemačkom na stadionu Volfsburga, jer će reprezentacija Srbije poleteti iz Beograda već u utorak u prepodnevnim časovima kada će se i jedno (ne)najavljeno ime naći na spisku putnika.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam pozvan u repreznataciju. Sigurno ću se maksimalno truditi da opravdam poverenje selektora Mladena Krstajića. Još jedna u nizu lepih i pozitivnih stvari u mojoj karijeri, naročito posle svega što sam ove sezone doživeo sa Crvenom zvezdom. Oduvek sam maštao da budem deo reprezentacije, taj san mi se ostvario", rekao je Pavkov, strelac 11 golova na 29 utakmica u crveno-belom dresu.

Ovo je bio jedan od važnijih...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC