• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varan "namignuo" Junajtedu, Zidan u problemu

Autor mondo.rs

Ekskluziva "L'Equipa" koja će verovatno aktuelna do kraja leta, ako se u međuvremenu ne desi potpis.

Prethodna sezona za Rafaela Varana (25) bila je i više nego uspešna pošto je treći put zaredom osvojio Ligu šampiona, da bi potom podigao i trofej Svetskog prvenstva.

Bio je jedan od kandidata za "zlatnu loptu", pošto je jedini osvojio dva najvažnija trofeja u fudbalu, ali je individualno priznanje otišlo u ruke Luke Modrića, a od tada je Varan u neprepoznatljivo lošoj formi u dresu Real Madrida.

Napravio je mnogo kikseva, koštao "kraljeviće" dosta bodova, ali nije jedini koji se u ovom timu mučio pod Lopetegijem i Solarijem, s tim da se očekuje novi "procvat" kod Zidana.

Međutim, Rafael Varan razmišlja da napusti klub, preneo je ekskluzivu današnji francuski list "L'Equipe", što je, sada je već jasno, informacija koja će se "vrteti" u medijima čitavog leta, ili dok štoper ne promeni sredinu.

Jedan od najboljih defanzivaca u ovoj deceniji je još od 2011. godine u Realu, kada ga je preporučio baš Zidan, a u ovoj fazi karijere želi da proba nove izazove.

Ovom objavom u "L'Equipe" dao je jasan signal Mančester junajtedu da krene po njega, pošto su se interesovali već nekoliko prelaznih rokova za njegove usluge, ali ukoliko Real Madrid pristane da vodi pregovore - koštaće ih više od Pola Pogbe.

Pošto ima dugoročni ugovor sa "kraljevskim klubom" do 2022. godine, očekuje se da cena bude između 100 i 140 milliona evra.

S obzirom na to da je Mančester junajted ove sezone imao mnogo problema sa odbranom, posebno kod Žozea Murinja, nije tajna koliko bi Rafael Varan "popravio" zadnju liniju svojim dolaskom, a podsetimo samo na primer Liverpula kada su se mnogi čudili što su "oborili svetski rekord" za Virdžila van Dajka (75 miliona funti).

Ipak, Zidan će pokušati da ga ubedi da ostane, iako je Real Madrid za leto već dogovorio dolazak brazilskog defanzivca Edera Militaoa.

Rafael Varan je za osam sezona u Real Madridu odigrao 268 utakmica i postigao 12 golova, uz osvajanje četiri Lige šampiona, dve Primere, jednog Kupa Kralja. Tu su i tri Superkupa UEFA i dva Španije, odnosno tri FIFA Svetska prvenstva za klubove.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC