MONDOPop: Majkl Džekson - Petar Pan, ili psihopata?

Autor:

Dokumentarac o pokojnom kralju popa izazvao je burnu reakciju javnosti, a ovako je naša Jelena Đurović opisala kontroverznu situaciju.

0
A- A A+

Izvor: MONDO

Dokumentarac "Leaving Neverland" (Napuštajući Nedođiju) reditelja Dena Rida premijerno je prikazan na Sandens festivalu početkom godine. Ovo je jedan od najgledanijih dokumentarnih filmova kanala HBO i britanskog Kanala 4, a emitovaće se u više od 130 zemalja. Fondacija kojom upravlja porodica Majkla Džeksona je tužila producentske kuće, traže obeštećenje od sto miliona dolara.

Vejd Robson i Džejms Sejfčak (koji za ovu ispovest nisu dobili honorare) tokom četiri sata govore o tome kako ih je pokojni superstar seksualno zlostavljao i objašnjavaju zašto su ćutali tokom svih ovih godina. U priči se pojavljuju i njihovi roditelji, supruge i članovi najbliže porodice. Odmah posle projekcije na HBO, voditeljka Opra Vinfri je napravila ekskluzivni intervju sa protagonistima i rediteljem.

Džeksonov legat je sada pod znakom pitanja a mnoge radio stanice počinju da izbacuju Majklove hitove sa svojih plejlista.

SVE MONDOPop epizode!

Jelena je odgledala oba dela potresnog dokumentarca i sa vama deli svoje utiske. Ako verujete Vejdu i Džejmsu, da li je moguće razdvojiti umetnika i njegovu muziku od onoga za šta ga optužuju?

Ako ste gledali film, podelite sa nama svoje utiske u komentarima…

Ostale vijesti