• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stefanovski: Balkan je SVIJET, bolji ne postoji

Autori mondo.ba Autori Agencije

Gitarista svjetskog glasa Vlatko Stefanovski gostovao je ovih dana u Beogradu na Gitar Art Festivalu, a uoči koncerta prokomentarisao je muzičko naslijeđe Balkana...

 Stefanovski: Balkan je SVIJET, bolji ne postoji Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Kulturna baština, pa samim tim i muzika Balkana je veliko bogatstvo na koje moramo biti izuzetno ponosni. Ako o tome neko u svijetu nema pojma to je problem njegovih rupa u poznavanju muzike. Raskoš balkanske muzike sam davno prepoznao i uvijek sam pokušavao da afirmišem to bogatstvo kroz komponovanje i interpretaciju.

Mi moramo da shvatimo da smo baš mi svijet i da neki bolji svijet ne postoji van Balkana. Možda je kod nas malo šarenije i uzbudljivije, ali je zato i više natopljeno emocijama, kao na Mediteranu", kazao je Stefanovski i dodao da su manje kulture uvijek iskompleksirane u odnosu na velike i da to ne smijemo da dozvolimo.

"Bojan Zufilkarpašić je vrhunski poznavalac balkanskog muzičkog naslijeđa i vrhunski džez pijanista, ali njega Francuska šalje po francuskim kulturnim centrima da predstavlja svoje stvaralaštvo kao Francuz. Čovjek vodi porijeklo iz Beograda i Sarajeva i zato umije da prepozna u sebi te fantastične note sa Balkana", kazao je Stefanovski, prenosi Tanjug.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop