Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom

Autor:

Centar „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ obilježava Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom, 21. marta 2019. godine manifestacijom „Ne izostavljajte nas!“, koja se održava u Kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 19 časova.

0
A- A A+
Daunov sindrom Foto: Promo

Centar „Dajte nam šansu-Zvjezdice“ tradicionalno, već osmu godinu obilježava Međunarodni dan osoba sa Daunovim sindromom, a ove godine su se priključili svjetskoj kampanji i upravo iz Banskog dvora žele da poruče da kultura pripada i osobama sa Daunovim sindromom, kao i pravo na školovanje, zaposlenje i sport.

Djeca i mladi sa Daunovim sindromom, ali i svim ostalim poteškoćama predstaviće se kroz bogat kulturno-umjetnički program, a uz podršku Emilije Boškić, koja je ovogodišnja ambasadorica manifestacije, Luke Davidovića, drugara iz Vokalnog ateljea MaMa Vox, Plesnog studija City Jazz, KUD „Čajavec“ i Udruženja roditelja „Duga“.

"Ove godine imamo i mala iznenađenja, a premijerno ćemo pustiti video koji smo radili u saradnji sa RTSR-om!", saopštili su organizatori.

Kao dugogodišnji prijatelji i partneri manifestacije i ove godine u programu učestvuju djeca iz JU Centar „Zaštiti me“.

Cilj ove manifestacije je da pokaže mogućnosti djece i mladih sa Daunovim sindromom, ali i svim ostalim poteškoćama, jer vrijedno vježbaju tokom cijele godine, i ovom prilikom žele široj javnosti pokazati šta znaju i umiju.

"Ukazujemo na inkluziju u kulturi, na važnost uključivanja djece i mladih sa Daunovim sindromom u sva kulturna i društvena dešavanja, ali i važnost poštovanja prava zagarantovanih UN Konvencijom o pravima osoba sa invaliditetom, a koju je BiH ratifikovala", kažu iz centra 'Zvjezdice'.

Ostale vijesti