• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac u Gračanici "hladne glave i vrućeg srca"

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Nema predaha za premijerligaše BiH, u srijedu je na programu 19. kolo.

 Gračanica Borac m:tel najava Premijer liga BiH 19. kolo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Prije obaveza na međunarodnoj sceni, gdje će u subotu u okviru četvrtfinala EHF Čelendž Kupa gostovati u Rumuniji ekipi ČSM Bukurešta, rukometaše banjalučkog Borca m:te u srijedu očekuje izuzetno teško gostovanje u Premijer ligi BiH.

Banjalučani putuju u Gračanicu, gdje će u duelu sa istoimenom ekipom igrati derbi 19. runde takmičenja.

Osim dobrih izdanja "crveno-plavih", i rezultati drugih utakmica su se poklopili, tako da tim iz Banjaluke ima samo tri boda zaostatka za vodećim tandemom, Bosnom i upravo Gračanicom.

VRAŽALIĆ ZA MONDO: O BORCU UVIJEK S POŠTOVANJEM!

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener Mirko Mikić svjestan je da će duel na "vrućem" gostovanju biti izuzetno zahtjevan. Gračanica je u prvom dijelu sezone iznenadila Borac m:tel i slavila u Banjaluci 24:22, tako da će taj poraz i želja za revanšom biti dodatni motiv gostima.

"Gračanica je jedna od rijetkih ekipa koja nas je uspjela dobiti u našem 'Boriku', tako da će sigurno biti teška utakmica. Poseban respekt imaju za mečeve pred svojom publikom, kada gledaoci napune dvoranu u Gračanici do posljednjeg mjesta. Paklena je atmosfera i nezgodno je tu igrati. Mnoge ekipe se ne snađu, ali mi smo pokazali da imamo iskustvo, znamo igrati pod pritiskom i nadam se dobroj partiji, bez obzira na zgnusnut raspored", kaže Mikić.

Borac m:tel nije jedina ekipa kojoj ritam utakmica srijeda-subota stvara velike napore.

"Tako je svim ekipama. Mi i zbog Čelendž Kupa, te Kupa BiH, možda imamo i nešto više utakmica od ostalih, ali tako nam je, kako nam je. Moramo naći dodatne atome snage, kako bismo izvukli sve ovo do kraja", poručio je trener "crveno-plavih".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iskusni Dejan Unčanin svjestan je da su Borcu m:tel potrebni i gostujući bodovi, kako bi se domogao liderske pozicije, koja je u ovom trenutku udaljena samo tri koraka.

KUP RS

Borac m:tel je na jučerašnjem žrijebu za rivala u četvrtfinalu Kupa RS dobio Slaviju iz Istočnog Sarajeva. "Ambicije su nam uvijek iste, da dođemo do samog kraja u svim takmičenjima. Idemo na sve tri trofeja u domaćem takmičenju, te da što dalje doguramo u EHF Čelendž Kupu", rekao je Mikić.

"Idemo da se nadigravamo i da uzmemo ono po šta idemo na svakom gostovanju. Naše je da pokušamo, njihovo je da nas spriječe, a to nam može značiti dodatni motiv pred evropski dvomeč sa ČSM Bukureštom. Sistem takmičenja nije tako poguban, jer u poziciji smo da jedan 'brejk' moramo napraviti. Da li će to biti sutra ili za dva mjeseca, uopšte ne sumnjam da ćemo to uspjeti. Da bismo bili prvi, moramo da pobijedimo i na strani neku jaku ekipu, kao što se vidjelo u Kupu BiH da to možemo i sa takvim raspoloženjem odlazimo u Gračanicu", tvrdi Unčanin.

On je tokom više nego uspješne karijere odigrao brojne utakmice poput one koja se očekuje u srijedu u Gračanici, tako da zna kako treba pristupiti ovom meču.

"Gračanici bi se porazom 'zatreslo' prvo mjesto, a mi bismo u nekom eventualnom finalu imali prednost domaćeg terena. Ne treba zaboraviti ni Bosnu iz Visokog, kojoj takođe gostujemo u posljednjem kolu, a zatim tu su i nezgodni Maglaj i Leotar, tako da je ovo samo jedan mali korak. Možda oni mogu više da izgube i pokušaćemo u tom meču da budemo hladne glave, ali vrućeg srca. Naš kvalitet je odbrana i brz prelazak u kontranapad, tako da ćemo se time voditi i u Gračanici", naglasio je veteran u redovima Banjalučana, koji će 30. marta proslaviti 42. rođendan.

Duel u Gračanici počinje u 18 časova.

PREMIJER LIGA BIH - 19. KOLO:

Lokomotiva - Sloga (D)
Gračanica - Borac m:tel
Zrinjski - Maglaj
Vogošća - Konjuh
Goražde - Leotar
Derventa - Slavija
Sloga (GV/U) - Bosna

TABELA: Bosna 40, Gračanica 40, Borac m:tel 37, Konjuh 31, Vogošća 30, Sloga (D) 28, Leotar 28, Sloga (GV/U) 26, Zrinjski 26, Maglaj 26, Lokomotiva (-1) 23, Goražde (-1) 16, Derventa 10, Slavija 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC