• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstajić otkrio: Luka Jović počinje u Njemačkoj!

Autor mondo.rs

Selektor reprezentacije Srbije objavio dio svojih planova za prijateljsku utakmicu u Volfsburgu.

 Prijateljska utakmica Njemačka Srbija u Volfsburgu Luka Jović u prvoj postavi Izvor: Mondo/Goran Sivački

Luka Jović u srijedu će odigrati četvrti meč u dresu "A" reprezentacije, ali prvi put će biti starter.

Poslije zanemarljivih partija protiv Čilea, Brazila i Crne Gore (zbirno oko 15 minuta), efikasni srpski centarfor u srijedu će debitovati u početnoj postavi "orlova".

To je, bez ustezanja, u Volfsburgu najavio selektor Mladen Krstajić, dan prije kontrolne utakmice protiv Njemačke (srijeda, 20.45).

"Što se tiče Luke Jovića i pitanja da li će biti u timu ili neće, mogu da vam kažem da će biti u timu i da će početi utakmicu", izjavio je šef struke "orlova" na konferenciji.

Izuzev najave nastupa golgetera Ajntrahta, selektor nije dalje "otkrivao karte". Upitan za situaciju u svom timu, ukazao je na velike "kadrovske" probleme...

"Nije jednostavna situacija kod nas. Imamo sedam povrijeđenih igrača, koji nažalost nisu doputovali. To su mnogo bitni igrači, iskusni, koji dugi niz godina igraju za reprezentaciju. Matića sigurno nećemo imati za Portugal, kao i Prijovića. Dalje, Tadić, Kostić, Kolarov, Mitrović... To su četiri igrača koje još čekamo, ostali su u Beogradu na rehabilitaciji, nadamo se da će nam se u četvrtak priključiti u Portugalu. Ista je situacija sa Fejsom, koji isto ima povredu i priključiće nam se u Lisabonu".

Krstajić je rekao da vjeruje u ekipu koju je doveo u Njemačku.

"Poštujemo domaćina kao fudbalsku velesilu, ali imamo mlade, talentovane, igrače koji žele da se dokažu i koji će biti okosnica srpskog fudbala u budućnosti".

"Ostvario sam jedan san"

Krstajić je u Njemačkoj izgradio veliku fudbalsku karijeru i ostavio dubok trag. Sada je u istoj zemlji kao selektor. "Veoma mi je drago što sam ovde poslije igračke karijere, jedan san mi se ostvario. Promjene koje je napravio njemački savez u ekipi su sasvim normalne u fudbalu. Njemačka teži ka tome da bude fudbalska velesila, što i jeste. U posljednje vrijeme nije išlo kako ste očekivali, ali sigurno da ste uvijek kvalitetni i moćni u svijetu, što je decenijama unazad dokazano", izjavio je on.

Jedno od pitanja domaćih novinara odnosilo se na Mundijal u Brazilu i na budućnost srpskog fudbala.

"Što se tiče Svjetskog prvenstva, mislim da smo se zasluženo kvalifikovali, igrali dobar fudbal i sticajem nekih okolnosti nismo uspjeli da se kvalifikujemo za drugi krug. Sa mladim igračima ušli smo u Ligu nacjia, sa ambicijom da budemo prvi, to smo i ostvarili, obezbijedili smo dvije mogućnosti da odemo na Evropsko prvenstvo poslije 20 godina i to nam je sljedeći cilj - da se kvalifikujemo ili kroz kvalifikacije ili kroz polufinale i finale (Lige nacija)".

"Što se tiče srpskog fudbala, ima dosta talenata, mladih igrača, svjetskih šampiona, ali mislim da bi trebalo da biraju sredine u kojima će da igraju standardno, a ne da idu u klubove da bi se samo prodali i da bi zaradili novac. Novac dolazi sam po sebi", poruka je selektora Krstajića.

Poslušajte MONDO podcast "Sve u 16" sa novinarom Nešom Petrovićem o reprezentaciji Srbije.

SVE U 16: Nebojša Petrović o reprezentaciji Srbije
Izvor: YouTube/Mondo Porta

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC