• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Plastika" stiže u Sarajevo i Mostar

Autor Fena

Višestruko nagrađivana hit komedija "Plastika" Narodnog pozorišta iz Beograda 3. i 4. aprila stiže u Sarajevo i Mostar.

Hit komedija "Plastika" gostuje 3. aprila u sarajevskom Domu mladih, a dan kasnije, 4. aprila, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

U predstavi igraju prvakinje Narodnog pozorišta iz Beograda Nela Mihailović i Suzana Petričević, koja ujedno potpisuje i režiju tog komada.

Višestruko nagrađivana predstava "Plastika" govori o dvije žene u srednjim godinama, udovici i novinarki, koje se susreću u elitnoj teretani zatvorenog tipa gdje čekaju ličnog trenera koji će im odrediti posebnu vrstu treninga, kako bi postale ono što nikada nisu bile.

Nakon treninga slijedi čarobni skalpel dr. Štibohara koji bi trebao popraviti sve ono što je život pokvario.

Milina i Katarina, u godinama kada se još nada, dale su veliki novac da bi prošle kroz specijalni tretman čije je finale plastična operacija. Nikada se prije nisu susrele i nikada i ne bi, da nije male teretane i trenera koji nedopustivo kasni.

Dva dijametralno suprotna karaktera, dvije naizgled obične ali uzbudljive sudbine kroz koje se prelamaju smiješne i bolne odrednice vremena u kojem živimo, sukobiće se na spravama za korekciju tijela i duše. Ishod njihovog susreta je krajnje neizvjestan, kao uostalom i naši životi.

Ova komedijska "drama" nastala je po tekstu Stevana Koprivice, koji je pisan namjenski za dvije dobre glumice koje utjelovljuju nestereotipne likove, žene koje nisu ni domaćice, ni heroine, ni paćenice, niti "posvuduše".

"Takvi klišei degradiraju žene. Ja cijenim pobunu i ovo je komad o ženama koje su se pobunile, ne pristajući na konvencije. One su fajteri s izraženim stavom i odupiru se stereotipima", kazao je pisac.

Pobjednička predstava festivala DuoKomedije - Plastika, u Mostaru će doživjeti svoj veliki jubilej - 150. izvođenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop